Ομόνοια: Κέρδισε το πρώτο στοίχημα ο Άνχελ Γκόμεθ (οι 13 «νέοι»)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής των πρασίνων δούλεψε πάρα πολύ και δίνει στον συμπατριώτη του προπονητή, Χουάν Κάρλος Ολίβα, ρόστερ έτοιμο για δουλειά

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Tετάρτης 11/7)

 

Ο Άνχελ Γκόμεθ από την αρχή ήξερε πού θα «κτυπούσε» για να στελεχώσει την Ομόνοια.

Η ισπανική αγορά είχε ασφαλώς την τιμητική της αφού τη γνωρίζει καλά και ευελπιστεί πως θα τον δικαιώσουν οι επιλογές που έκανε από τη χώρα του.

Ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων δούλεψε πάρα πολύ αυτούς τους δύο μήνες που είναι στον σύλλογο, με αποτέλεσμα να δώσει στον προπονητή της ομάδας Χουάν Κάρλος Ολίβα ένα ρόστερ έτοιμο για δουλειά.

Δεν μένουν πολλές κινήσεις. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 13 παίκτες και ετοιμάζονται τα φιρμάνια για τους Μάρκο Μότα (δεξί μπακ) και Κρίστιαν Μόντες (ακραίος επιθετικός). Πέραν αυτών, θα ανανεώσει ο Λούκας Βύντρα, ενώ είναι και η εκκρεμότητα στην επίθεση για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Ντάρμπισαϊαρ και Γκρίνιτζ. 

Συνοψίζοντας, η Ομόνοια απέκτησε τους Φοίβο Χριστοδούλου (αμυντικός), Xόρχε Ενρίκεζ (μεσοαμυντικός), Τζορνταν Γκρίνιτζ (επιθετικός), Τόμας Μεχίας (τερματοφύλακας), Χουανάν Εντρένα (ακραίος επιθετικός), Σεντρίκ Λοέ (μεσοαμυντικός), Μικαέλ Γκαφόρ (κεντρικός αμυντικός), Γιάννη Κούσουλο (μεσοαμυντικός), Σάσα Ζίβετς (ακραίος επιθετικός), Σάββα Νικολάου (τερματοφύλακα), Χουάν Αλμπίν (επιτελικός μέσος), Ίσμα Λόπες (αριστερό μπακ) και Kριστιάν Μανρίκε (αριστερό μπακ).

Φυσικά ίσως προκύψουν αλλαγές στην πορεία, αλλά είναι κάτι που έχει στα υπόψη του ο Γκόμεθ.

Καταληκτικά, μπορούμε να πούμε πως κέρδισε το πρώτο στοίχημα και το οποίο ήταν η στελέχωση του ρόστερ σε χρονικό σημείο που να δίνει ευελιξία κινήσεων στον προπονητή, ο οποίος τώρα καλείται να «παντρέψει» τους παίκτες και να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Το άλλο στοίχημα θα κερδηθεί αν οι επιλογές του Γκόμεθ είναι τέτοιες που θα επαναφέρουν την Ομόνοια σε πρωταγωνιστική πορεία.

Αυτό δεν μπορεί να φανεί τώρα, αλλά γύρω στον Νοέμβριο όταν θα έχουμε ένα καλό δείγμα των νέων παικτών.


Επιστροφή
στην αρχή