Ομαλά η ανάληψη εργασιών ΣΚΤ από Ελληνική: 388 συναλλαγές το λεπτό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι απορίες πελατών σε συνδυασμό με την πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα προκάλεσαν μικρές ουρές σε κάποια καταστήματα του Συνεργατισμού.

Με μικρές ουρές μπροστά από τα γκισέ κάποιων καταστημάτων του Συνεργατισμού σημαδεύτηκε η πρώτη εργάσιμη ημέρα της ανάληψης εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα, η οποία σε γενικές γραμμές κύλισε χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ο αριθμός συναλλαγών που έγινε στο δίκτυο καταστημάτων του Συνεργατισμού που πέρασε στο σύνολό του στην Ελληνική, αφού από τις οκτώ το πρωί μέχρι και τις 11 έγιναν 70 χιλ. συναλλαγές, δηλαδή γύρω στις 388 το λεπτό.
Ο σημαντικός αριθμός των συναλλαγών καταδεικνύει σύμφωνα με την πηγή προσκείμενη στην Ελληνική πως ο σχεδιασμός που υπήρξε ήταν επιτυχής και αποτελεσματικός. Οι μικρές ουρές που υπήρξαν, όπως μας αναφέρθηκε από την ίδια πηγή, ήταν αναμενόμενες αφού ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης εργάσιμης ημέρας του μήνα αλλά και αποριών / ερωτήσεων που είχαν αρκετοί από τους νέους πελάτες της Ελληνικής, δηλαδή πρώην πελάτες της ΣΚΤ για τη μετάβαση εργασιών. Μετάβαση η οποία για την ώρα τουλάχιστον δεν επηρεάζει καθόλου τους πελάτες της πρώην ΣΤΚ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα χθες η Ελληνική η οποία γνωστοποίησε επίσης τον αριθμό των 43 καταστημάτων που θα κλείσουν κατά την πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι και το τέλος του μήνα (σ.σ. βλέπε πίνακα δίπλα). Τα 28 εξ αυτών όπως έγραψε ξανά ο «Π» υπολειτουργούν ενώ η Ελληνική ανακοίνωσε και τα 11 ΑΤΜ του δικτύου της Συνεργατικής που θα κλείσουν. Από αυτά τα πέντε βρίσκονται στη Λευκωσία (Αλάμπρα, Άγιοι Τριμιθιάς, Πλατανιστάσα, Πολύστυπος και στη Λευκωσία επί της οδού Άθω, ένα στη Λάρνακα (Αλεθρικό), ένα στην επαρχία Αμμοχώστου (Παραλίμνι) και τέσσερα στην Πάφο (επί της πλατείας Κένεντι, στα Κούκλια, στον Κάθηκα και στη Γιόλου).


Το σύνολο των καταστημάτων που θα κλείσουν με την ενοποίηση του δικτύου θα ανέλθει στα 100 όπως επιβεβαίωσε χθες η Ελληνική σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο. Πρόκειται όπως ανακοίνωσε η τράπεζα για καταστήματα τα οποία ήταν στο πλάνο της ΣΚΤ για να κλείσουν και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών δεν δικαιολογούσε τη διατήρηση τους. Η Ελληνική διαβεβαίωσε πάντως, όσον αφορά το δίκτυο καταστημάτων, πως σκοπός της είναι ο εξορθολογισμός του δικτύου ώστε να είναι σωστά τοποθετημένη στον γεωγραφικό χώρο της Κύπρου για την όσο το δυνατό πληρέστερη και απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών των πελατών, αλλά και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας της τράπεζας. Διαβεβαίωσε επίσης πως παρά τα λουκέτα που θα υπάρξουν η Ελληνική «θα συνεχίσει να διατηρεί το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ από οποιονδήποτε άλλο τραπεζικό οργανισμό στην Κύπρο» το οποίο θα ενισχυθεί άμεσα και με κινητές τραπεζικές μονάδες για εξυπηρέτηση κυρίως απομακρυσμένων χωριών.


Επιστροφή
στην αρχή