Ολυμπιακό άθλημα οι καταδύσεις από μεγάλο ύψος;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /TΟΚΙΟ 2020

Η FINA έχει προτείνει στη ΔΟΕ την ένταξη των καταδύσεων από μεγάλο ύψος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που θα διεξαχθούν το 2020

Η FINA έχει προτείνει στη ΔΟΕ την ένταξη των καταδύσεων από μεγάλο ύψος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως δήλωσε ο Κορνέλ Μαρκουλέσκου από το Αμπού Ντάμπι, με την αφορμή του εναρκτήριου αγώνα της σειράς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είναι ένα extreme σπορ, που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα της FINA, το 2013, οι καταδύσεις από μεγάλο ύψος είχαν εντυπωσιακή εξέλιξη και πλέον έχει φτάσει η στιγμή να περάσουν στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διεθνούς συνομοσπονδίας υγρού στίβου.

Οι καταδύσεις από μεγάλο ύψος, που ξεκίνησαν ως cliff diving με μία σειρά επαμειβόμενων αγώνων σε διάφορα μέρη του κόσμου, τέθηκαν υπό την αιγίδα της FINA το 2013 και εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελόνης, την ίδια χρονιά.

Οι αγώνες γίνονται εκτός πισίνας (θάλασσα, ποτάμι, λίμνη) και οι άνδρες επιχειρούν προσπάθειες από μία πλατφόρμα 27μ., ενώ οι γυναίκες από 20μ.


Επιστροφή
στην αρχή