Όλοι ένοχοι στην υπόθεση ΣΑΠΑ - Στις 3 Μαΐου οι ποινές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ένοχους στις κύριες κατηγορίες έκρινε του Κακουργιοδικείο στην Πάφο, τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΣΑΠΑ...

Ένοχους στις κύριες κατηγορίες έκρινε του Κακουργιοδικείο στην Πάφο, τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΣΑΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μιχαηλίδης κρίθηκε ένοχος σε 20 κατηγορίες και αθωώθηκε στις άλλες 5, ο Φειδίας Σαρίκας κρίθηκε ένοχος στις 6 από τις 8 κατηγορίες, ο Ευστάθιος Ευσταθίου ένοχος στις 14 από τις 15 κατηγορίες, ο Βάσος Βασιλείου σε 7 κατηγορίες και ο Γιώργος Σιαηλής κρίθηκε ένοχος στις 6 από τις 9 κατηγορίες.

Το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 3 Μαΐου προκειμένου να επιβάλει ποινές στους πέντε. Μέχρι τότε, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ), θα ζητήσει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, όπως έγινε και στην περίπτωση του Σάββα Βέργα.

Σε όλη αυτή την δικαστική διαδρομή  που ξεκίνησε το 2015 πέρασαν από το δικαστήριο για την εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης με αρ. 2821/15 μεγάλος αριθμός μαρτύρων κατηγορίας αλλά και μαρτύρων υπεράσπισης .

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι καταδικάστηκαν  και εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου. 

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν εκατοντάδες τεκμήρια, χιλιάδες έγγραφα και αρκετοί μάρτυρες ενώ ακολούθησε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης και της Κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου. 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε χρησιμοποιούσαν χρωματισμένο πετρέλαιο στα Ι.Χ. τους

Πολίτης News, 15:18 (τελευταία ενημέρωση 15:18)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νόμος ΔΗΣΥ για ενωτικό:Σε 4 μήνες η ακρόαση της αναφοράς του Προέδρου

Πολίτης News, 15:05 (τελευταία ενημέρωση 15:05)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα ΠτΔ στο twitter για την 4χρονη Μαρί-Ελένη

Πολίτης News, 14:59 (τελευταία ενημέρωση 14:59)

Επιστροφή
στην αρχή