Όλα ΟΚ με το αγγείο - Δεν υπάρχει ποινική υπόθεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο γενικός εισαγγελέας

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα παραλάβει τη Δευτέρα όπως είχε προγραμματιστεί το αγγείο του 13ου αιώνα π.Χ., που είχε μεταφερθεί στην Κύπρο μετά από παράνομη ανασκαφή στην Αίγυπτο. Από την αστυνομική έρευνα που έγινε δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο γενικός εισαγγελέας. Ως εκ τούτου το αγγείο δεν αποτελεί τεκμήριο για καμία υπόθεση, αφού δεν υπάρχει υπόθεση.

Η Αστυνομία με χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει «ότι δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε. Ο φάκελος τέθηκε ενώπιον του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού μελέτησε το μαρτυρικό υλικό που έχει συλλεχθεί, συμφώνησε με τη θέση της Αστυνομίας».

Η Αστυνομία σημειώνει ακόμα πως «το αρχαίο αντικείμενο θα πρέπει να παραδοθεί στις Αιγυπτιακές Αρχές προς ικανοποίηση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλει και το οποίο κρίθηκε ως βάσιμο και δικαιολογημένο, αφού αυτό ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων με τη συγκεκριμένη αιγυπτιακή αρχαιότητα».

Επειδή όμως κάποιοι βουλευτές δήλωσαν ότι το αγγείο είχε βρεθεί σε παράνομη ανασκαφή στην Κύπρο, «η Αστυνομία, κατόπιν οδηγιών του γενικού εισαγγελέα, καλεί οποιοδήποτε πρόσωπο κατέχει οποιαδήποτε βάσιμη πληροφορία και/ή στοιχεία που αφορούν το θέμα αυτό, να τα παρουσιάσει στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, (24804060 και 24804066) δίνοντας κατάθεση το ταχύτερο δυνατό, δεδομένου ότι το αγγείο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τη Δευτέρα στις Αιγυπτιακές Αρχές.


Επιστροφή
στην αρχή