Οκτώβριο η δίκη για Τράπεζα Κύπρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ανδρέας Ηλιάδης εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, η οποία του επιβλήθηκε στα πλαίσια της πρώτης υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου.

Για τον Οκτώβριο μετατέθηκε η έναρξη της ακρόασης για την τρίτη, χρονολογικά, ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην στελεχών της, η οποία αφορά στην επαναταξινόμηση των δικών της ομολόγων. Αυτή τη φορά η δίκη αναβλήθηκε λόγω ασθένειας ενός εκ των συνηγόρων, ενώ, λόγω και του βεβαρημένου προγράμματος του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, επαναορίστηκε για τις 8, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2018.

Αυτονόητα, είναι και αυτή μία από τις υποθέσεις που θα τραβήξουν σε μάκρος, αφού η εκδίκαση της ουσίας δεν αναμένεται να αρχίσει πριν τις αρχές του 2019. Να σημειωθεί, δε, ότι η πρώτη εμφάνιση είχε γίνει τον Μάρτιο του 2017, ενώ οι κατηγορίες στις οποίες δηλώθηκε μη παραδοχή είχαν απαγγελθεί τον Ιούνιο 2017.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι οι Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή, Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας για καταδολίευση, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της χειραγώγησης της αγοράς. Αντιμετωπίζουν επίσης την κατηγορία των ψευδών καταχωρήσεων στα λογιστικά βιβλία της τράπεζας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, η οποία του επιβλήθηκε στα πλαίσια της πρώτης υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου.


Επιστροφή
στην αρχή