Ωκεανογραφικό Κέντρο: 15 ερευνητές πλήρους απασχόλησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Απασχολούνται περισσότεροι από 15 ερευνητές πλήρους απασχόλησης ενώ τα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα αντιστοιχούν σε κονδύλια περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Το Ωκεανογραφικό Κέντρο ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την ανάπτυξη των θαλάσσιων ερευνών με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ερευνητικές δραστηριότητες του ΩΚ καλύπτουν διάφορους τομείς όπως η Φυσική Ωκεανογραφία, η Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία, η Θαλάσσια Βιολογία, και οι Ωκεανογραφικές Βάσεις Δεδομένων.

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα το Κέντρο κατάφερε να εξασφαλίσει ανταγωνιστικά κονδύλια χρηματοδότησης από την ΕΕ και το ΙΠΕ, τα οποία υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ για ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει/συντονίζει.

Στο ΩΚ απασχολούνται περισσότεροι από 15 ερευνητές πλήρους απασχόλησης ενώ τα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα αντιστοιχούν σε κονδύλια περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων του Κέντρου περιλαμβάνουν υπολογιστικά μοντέλα για τα θαλάσσια ρεύματα αλλά και τη διασπορά πετρελαιοκηλίδων, τη συλλογή ωκεανογραφικών δεδομένων με τη χρήση αυτόνομων οχημάτων (gliders) και την ανάπτυξη βάσεων δεδομένων. Τα πιο πάνω μπορεί να μην είναι άμεσα εμπορεύσιμα αλλά είναι αξιοποιήσιμα σε εφαρμογές που απαιτούν χρονοσειρές ωκεανογραφικών δεδομένων ή ωκεανογραφικές προβλέψεις.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Επόμενο άρθρο:

Αφιέρωμα

Μονάδα «ΦΩΣ»: Καινοτόμα συστήματα φωτοβολταϊκών

Το ΦΩΣ έχει εξασφαλίσει εθνικά/ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά κονδύλια χρηματοδότησης για ερευνητικά έργα, τα οποία ανέρχονται σε 14 εκατ. ευρώ.

03 / 10
Επιστροφή
στην αρχή