ΟΕΛΜΕΚ: Στρέφεται στους εκπαιδευτικούς για να αποφασίσουν για απεργίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γ.Σωκράτους ανακοίνωσε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί Μέσης να αποφασίσουν

Στους εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης προτίθεται να στραφεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, προκειμένου να λάβει εξουσιοδότηση για να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης να αποφασίσουν για την εν λόγω εξουσιοδότηση.

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για τη μεγάλη πορεία στις έξι το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου, από το Υπουργείο Οικονομικών προς το προεδρικό μέγαρο.

Σήμερα στις δέκα το πρωί θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου για να απαντήσουν σε όσα ακούστηκαν εναντίον τους.

Η χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιούρη στον «Πολίτη» και οι αναφορές του για σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού, που στοιχίζει 52,7 εκατ. ευρώ και για παράλογες απαλλαγές, προκάλεσε την αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Στον αντίποδα, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τα μέτρα των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ενώ επιμένει πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.

Στις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, με στόχο να αξιολογηθεί η κατάσταση και να εξευρεθούν οι κατά νόμο απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια πηγή, ο Υπουργός Παιδείας θέλει να συζητήσει για τα αντίμετρα με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, την Εκπαιδευτική Υπηρεσία, καθώς και με λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είναι απεσπασμένη στο Υπουργείο του.

 

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή