Οδυσσέας: Δεν πήραμε απάντηση από τον ΥΠΟΙΚ για την καταγγελία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έλαβε απάντηση από τον ΥΠΟΙΚ σε σχέση με καταγγελία που αφορά λειτουργό του Υπουργείου δήλωσε ο Γ.Ελεγκής.

Καμία απάντηση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής η Ελεγκτική Υπηρεσία από τον Υπουργό Οικονομικών σε σχέση με καταγγελία που αφορά λειτουργό του Υπουργείου του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ερωτηθείς σχετικά.

Η καταγγελία αφορά από τη μια την ενδεχόμενη εκ μέρους της εν λόγω λειτουργού παραβίασης του άρθρου 71 του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου και από την άλλη τη διαδικασία της απόσπασης της στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε πρόσφατη ανακοίνωση της, σημείωνε ότι “η Υπηρεσία μας θα αναμένει ενημέρωση από τον Υπουργό για την καταγγελία που έχουμε επίσημα υποβάλει σε αυτόν ότι, για την μεν περίοδο μέχρι τις 10 Ιουλίου 2015 η συγκεκριμένη λειτουργός δεν μπορούσε νόμιμα να κατέχει κομματικό αξίωμα, για τη δε περίοδο μετά την ημερομηνία αυτή μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να κατέχει κομματικό αξίωμα εκτός αν εξασφάλιζε έγκριση από την ΕΔΥ”.

“Όπως είχαμε εξ αρχής γραπτώς ενημερώσει τον Υπουργό, η καταγγελία μας αφορά την ενδεχόμενη εκ μέρους της παραβίαση του άρθρου 71 του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου. Η καταγγελία υποβλήθηκε στον Υπουργό σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 81(2) του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου”, σημείωνε στην ανακοίνωση της η Υπηρεσία και υπενθύμιζε ότι “ότι σε γνωμάτευση του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 11 Οκτωβρίου 2006 είχε εξηγηθεί πως αν καταγγελθεί στην Αρμόδια Αρχή (δηλαδή στον Υπουργό), ότι συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος είναι δυνατό να διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα, τότε η Αρμόδια Αρχή οφείλει να ενεργήσει αμέσως για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας”.

Η Υπηρεσία σημείωνε ακόμη ότι “αυτός που τελεσίδικα θα γνωματεύσει ως προς την ερμηνεία των νόμων θα είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ως ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατίας, των Υπουργών και φυσικά της Υπηρεσίας μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για το θέμα των διαδικασιών της απόσπασης συγκεκριμένης λειτουργού του Υπουργείου Οικονομικών στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), και του ενδεχομένου εκ μέρους της διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος με τη συμμετοχή της στο Πολιτικό Γραφείο συγκεκριμένου κόμματος χωρίς άδεια από την ΕΔΥ, η Υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα αναμένει την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και θα ενεργήσει ανάλογα.

Η Υπηρεσία σημείωνε στην ανακοίνωση της ότι σε περίπτωση που η θέση του Υπουργού “και γι αυτό το θέμα θα είναι ότι η εξέταση του `ασφαλώς τελείωσε`... τότε η Υπηρεσία μας θα προχωρήσει σε ολοκλήρωση της εξέτασης του θέματος στη βάση στοιχείων που θα συλλέξει η ίδια η Υπηρεσία για έλεγχο της συγκεκριμένης δαπάνης”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί στοχοποίηση συγκεκριμένης λειτουργού του ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η διοικητική έρευνα την οποία από την πρώτη στιγμή ζήτησε και η οποία τέθηκε ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ και ενώπιον του “και στη βάση αυτής της διοικητικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς ήταν η υποχρέωσή μας, και οι αποφάσεις θα ληφθούν και η σχετική ενημέρωση θα δοθεί γραπτώς».

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επί ποδός για τα ιατρικά απόβλητα

Πολίτης News, 02:50 (τελευταία ενημέρωση 02:50)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο γαλλικά κλιμάκια στην Κύπρο για αναβάθμιση βάσης στο Μαρί

Πολίτης News, 22.02.2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο στο Ανώτατο η υπόθεση σκύλου ΜΑΧ

Πολίτης News, 22.02.2018

Επιστροφή
στην αρχή