Οδηγούμε το νέο Skoda Fabia (video)

AUTO /ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο 1.0 TSI ανέβασε το Škoda Fabia, χαρίζοντάς του έναν κορυφαίο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας. Η Unicars μας έδωσε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε.

Βίντεο -Μοντάζ - Ευάγγελος Βαρνάβα

Ο μικρότερος κινητήρας τούρμπο της Volkswagen, ο οποίος χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στα υπόλοιπα σουπερμίνι του ομίλου, τα Audi A1, SEAT Ibiza και Volkswagen Polo, τοποθετείται πλέον και στο Škoda Fabia. Τη θέση του απερχόμενου 1.2 TSI, με 90 ή 110 PS, παίρνουν δύο εκδόσεις του 3κύλινδρου 1.0 TSI, με 95 και 110 PS. Η δεύτερη και δυνατότερη εκδοχή του είναι αυτή που βρίσκεται κάτω από το καπό του Fabia που δοκιμάζουμε εδώ και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και ένα 7άρι DSG.

Άποψη - Ανδρέας Παυλίδης

Αρχικά ο 1.0 TSI κινητήρας αφήνει αναμφίβολα μια τρομερά θετική εντύπωση με τον τρόπο που τραβά από χαμηλά και ταυτόχρονα την δύνατότητα του να δουλέψει μέχρι τον κόφτη, κάτι που δίνει μια εξαιρετική Sport οδήγηση. Στο δυνατό πάτημα του το αυτοκίνητο αναπτύσσει αισθητά γρήγορα, χωρίς ο ήχος να κάνει ενοχλητική την παρουσία του εντός καμπίνας. Το αναφέραμε και πιο πάνω και αξίζει να το επαναλάβουμε, επιδόσεις που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Για το 0-100 km/h το χρονόμετρο σταματάει στα 9,3”. Αναμφίβολα, το Fabia είναι πλέον ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Με την κατανάλωση να μπορεί να πέσει κάτω από τα 6,0 lt/100 km, είναι και ένα από τα πιο οικονομικά. Μοναδικά εξαιρετική η θέση οδήγησης του, και αρκετά ευρύχωρο για το μέγεθος του. Ο 1.0 TSI κάνει το Fabia ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, χωρίς να αλλάζει τον άνετο και ξεκούραστο χαρακτήρα του.

Αρχική τιμή στην Κύπρο: €11,000

Μοντέλο το οποίο οδηγούμε: €12,600


Επιστροφή
στην αρχή