Οδηγούμε το νέο και ανανεωμένο Seat Ibiza (video)

AUTO /ΔΟΚΙΜΕΣ

Η ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο Seat Ibiza μας επιβεβαίωσε τα τεράστια βήματα που έχει κάνει το μοντέλο σε σχέση πάντα με τον προκάτοχο του.

Βίντεο - Μοντάζ: Ευαάγγελος Βαρνάβα

 

Άποψη - Ανδρέας Παυλίδης

Tο 5ης γενιάς Seat Ibiza είναι έδω και είναι πιο μεγάλο από ποτέ, με πάρα πολλά νέα κομμάτια και μπόλικες νέες τεχνολογίες. Τα στοιχεία αυτά αρκούν για να φέρουν το μικρό μοντέλο της εταιρίας αρκετά βήματα πάνω από το προηγούμενο.

Η χρήση της νέας πλατφόρμας της VW για τα νέα μοντέλα της Seat, μαζί με τους κινητήρες έχουν απογειώσει το μοντέλο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τα πράγματα έχουν ενδιαφέρον τόσο από σχεδιαστικής άποψης , με ένα καλοσχεδιασμένο αλλά και όμορφο ταμπλό, ενώ και από πρακτική έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου.Ακόμη όπως είπαμε και πιο πάνω η τεχνολογία πλέον της VW είναι ακόμη ένα από τα δυνατά σημεία του νέου Ibiza.

Τέλος από θέμα οδήγησης, από την πρώτη κιόλας επαφή με το αυτοκίνητο ξεχωρίζει κανείς την τρομερή θέση οδήγησης, και στην συνέχεια τον τρόπο που το τιμόνι αντιδρά άμεσα στις οδηγίες του οδηγού ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Στην ρύθμιση Sport πραγματικά χαμογελάς από την πρώτη κιόλας επαφή με την επιτάχυνση.

Στο γενικό συμπέρασμα η SEAT έφτιαξε ένα Ibiza πρώτης γραμμής σε όλους τους τομείς και σε πολύ καλή τιμή στην Κύπρο.

Μοντέλο το οποίο οδηγούμε (1.0 TSI Eco 115 PS) (manual)

 

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 0-100 km/h 9,4”

Τελική ταχύτητα 193 km/h

Μέση κατανάλωση 4,7 lt/100 km

Εκπομπές ρύπων CO2 108 g/km

Διαστάσεις 4.059 x 1.780 x 1.444 (1.429 η έκδοση FR) mm

Καπό αποσκευών 355 lt

Βάρος 1.065 kg

 

Αρχική τιμή στην Κύπρο: 11,200

Τιμή του μοντέλου που οδηγήσαμε: 13,700


Επιστροφή
στην αρχή