Οδηγούμε την νέα Jaguar E-Pace (video)

AUTO /ΔΟΚΙΜΕΣ

Με χώρο οδήγησης εστιασμένο στον οδηγό, την καρδιά ενός εσωτερικού σχεδιασμένου με γνώμονα την οικογένεια, το E‑PACE είναι κορυφαία επιλογή.

Βίντεο - Μοντάζ: Ευάγγελος Βαρνάβα

 

Άποψη - Ανδρέας Παυλίδης

Έχοντας βρεθεί για αρκετή ώρα στο τιμόνι της Jaguar Ε-Pace μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πλέον ότι αποτελεί το κορυφαίο SUV της κατηγορίας του. Το εστιασμένο στον οδηγό εσωτερικό του E‑PACE διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά και σύγχρονο σχεδιασμό. Ο χώρος οδήγησης αγκαλιάζει τον οδηγό, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στην απόλαυση της οδήγησης. Ταυτόχρονα η θέση οδήγησης είναι τόσο προσαρμοσμένη στον οδηγό που δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο για παράπονα. Το E‑PACE έχει τους μεγαλύτερους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους στην κατηγορία του. Με αυτά τα δεδομένα εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η νέα E-Pace πέρα από ένα οικογενειακό SUV με τεράστιους εσωτερικούς χώρους αλλά και υψηλή τεχνολογία, είναι την ίδια στιγμή και απολαυστικό στην οδήγηση, κάτι που πλέον είναι σε αρκετό κόσμο ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην επιλογή αυτοκινήτου.

Αρχική τιμή στην Κύπρο 29,900

Τομέας ασφάλεια:

 To ολοκαίνουριο SUV της Jaguar, η E-Pace συνεχίζει να μαζεύει βραβεία και διακρίσεις πριν καλά καλά περάσει στους εκθεσιακούς χώρους της εταιρείας.

Αυτή τη φορά την τιμητική του είχε ο χώρος της ασφάλειας. Το πανέμορφο βρετανικό μοντέλο απέσπασε την υψίστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP. Το E-Pace, απέσπασε πέντε αστέρια συγκεντρώνοντας βαθμολογία της τάξης του 86% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στη προστασία παιδιών, 77% στη προστασία πεζών, και 72% στα συστήματα ασφαλείας.

Ακλόνητος διατηρήθηκε ο θάλαμος επιβατών της E-Pace στη μετωπική πρόσκρουση με επαρκή προστασία στο κεφάλι οδηγού και επιβατών. Παράλληλα, όλες οι κρίσιμες περιοχές του σώματος προστατεύτηκαν καλώς στη μετωπική πρόσκρουση με εμπόδιο πλήρους επιφάνειας. Θετικά ήταν τα αποτελέσματα τόσο στην πλευρική πρόσκρουση με εμπόδιο όσο και σε στύλο με επαρκή προστασία του θώρακα. Τα εμπρός καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους προστατεύουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη πρόσκρουση. Το υψηλότερο ποσοστό της νέας E-Pace σημειώθηκε στην προστασία παιδιών, ηλικίας 6 και 10 ετών που είχαν καλή προστασία στη μετωπική, αλλά και στην πλευρική πρόσκρουση. Παράλληλα ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει σαφής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του συστήματος.

Το ενεργό καπό της νέας E-Pace ανασηκώνεται μόλις ανιχνευτεί επαφή με πεζό, ενώ απέδειξε ότι λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα αναστημάτων και ταχυτήτων. Το κεφάλι λοιπόν του πεζού πάνω στο καπό είχε καλή προστασία, ενώ ο προφυλακτήρας παρείχε στα πόδια επαρκή προστασία και στη λεκάνη από καλή έως περιορισμένη προστασία.

Στο στάνταρ εξοπλισμό με τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας της νέας E-Pace περιλαμβάνεται η υπενθύμιση για τις ζώνες των εμπρός και πίσω καθισμάτων, η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, ο περιοριστής ταχύτητας και η προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

 


Επιστροφή
στην αρχή