Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην πάθετε και τίποτα. Από το σοκ...

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Τα καλύτερα στον #Pellotopos είναι όσα πολλοί ξέρουν αλλά δεν λέει κανείς. Οϊμέ! Μια μέρα, αυτές οι πτώσεις από τα σύννεφα θα αφανίσουν το είδος μας!

Δεν είναι δικό μου, όχι. Είναι της Έλενας, συμπατριώτισσάς μας η οποία ζει στην Ελλάδα. Για εκείνην το γράφει συνήθως αλλά μας ταιριάζει γάντι και εμάς: «Αυτή η χώρα σώζεται μόνο με μετεωρίτη».

Ο Σωκράτης Χάσικος έκανε χθες δύο tweets τα οποία συζητήθηκαν από σοβαρά σχετικά –με παραδοχές του τύπου «ρεζιλίκια» – μέχρι και στα όρια του τραγέλαφου με άλλα που θα δείτε πιο κάτω. Σίγουρα, όμως, όχι επί της ουσίας και όχι όπως θα έπρεπε να συζητηθούν.

Το πρώτο ήταν αυτό: «Πληροφορούμαι ότι ο καταζητούμενος Ι. Ι. άλλως Σήφης είναι αντιπρόεδρος του ιστορικού σωματείου ΑΠΟΕΛ. Αμέσως θα πρέπει να συνέλθουν τα όργανα του σωματείου ΑΠΟΕΛ κ να τον διαγράψουν διαφορετικά να παραιτηθούν όλοι. Η ανοχή μας προς τέτοιου είδους φαινόμενα δεν μας τιμά».

Και το δεύτερο: «Και μη μου πει κανένας ότι ο καθένας είναι αθώος μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου. Το γεγονός κ μόνο ότι είναι καταζητούμενος κ δεν παραδίδεται στις αρμόδιες αρχές του κράτους δικαιολογεί πλήρως την διαγραφή του».

Καταζητούμενος για την απόπειρα εναντίον του Ροδοθέου και υπόθεση ναρκωτικών.

Η παρέμβαση Χάσικου οδήγησε μέχρι και σε καβγά από τηλεοράσεως με τον πρόεδρο του σωματείου Μάριο Χαραλάμπους (Κάλιος) ο οποίος δήλωσε το εξής υπέροχο: «Δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε αστυνομίες για να κρίνουμε ότι είναι ένοχος. Αν σε μια βδομάδα κριθεί ότι είναι αθώος, τι θα κάνουμε;».

Για να προσθέσει: «Το καταστατικό όταν δεν παρουσιάζεται ένα μέλος σε 4-5 συνεδριάσεις, τότε διαγράφεται. Το σωματείο έχει καταστατικό, είναι παρών σε όλα. Θα γίνει ό, τι είναι σωστό για την εικόνα του σωματείου. Όταν δεν εμφανίζεται, θα διαγραφεί».

Λίγο αργότερα αναγκάστηκαν να τον διαγράψουν.

Ωστόσο, μιας και ετέθη και παρότι ο καθένας φυσικά και είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου –ό, τι και εάν λέει η μη παράδοσή του στις Αρχές όταν καταζητείται για απόπειρα φόνου– η εικόνα του σωματείου είχε πληγεί πολύ ενωρίτερα.

Και συγκεκριμένα, όταν στις 9 του περασμένου Ιουλίου διενεργήθηκαν εκλογές και ο συγκεκριμένος είχε εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου. Διότι, ούτε είκοσι μέρες πριν την εκλογή του, ο Ιωσήφ είχε οδηγηθεί (για άλλη μία φορά) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αφού η Αστυνομία είχε ανακαλύψει στο σπίτι του τέσσερις πυροκροτητές.

Η δικαστής απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να τον αφήσει ελεύθερο και τον έστειλε στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης του στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στο οποίο τον είχε παραπέμψει.

Το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί μέσα από μια δακρύβρεχτη ατάκα του συνηγόρου του με την οποία εκείνος αντιμετώπισε το επιχείρημα της κατηγορούσας αρχής ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να διαφύγει. «Ζητούν», είπε, «την κράτηση ενός πατέρα τεσσάρων παιδιών την ίδια ώρα που η μητέρα του βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής της λόγω καρκίνου. Και μιλούν για κίνδυνο διαφυγής;».

Η δικαστής δεν πείστηκε και διέταξε να παραμείνει στις Κεντρικές ο Ιωσήφ αντιμετωπίζοντας και η ίδια τη χλεύη του κατηγορουμένου ο οποίος πριν τον οδηγήσει η Αστυνομία –ο Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός για την ακρίβεια– στις Κεντρικές τής είπε: «έπιας τες οδηγίες καλά».

Ο δικαστής του Κακουργιοδικείου στο οποίο οδηγήθηκε στις 5 Ιουλίου, άκουσε την ίδια ιστορία με τα παιδιά και τη μητέρα του κατηγορουμένου και συναίνεσε τελικά να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 50.000 ευρώ μέχρι τη δίκη του. 

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», είχε σχολιάσει ενδεικτικά απορρίπτοντας το αίτημα της Εισαγγελίας να παραμείνει υπό κράτηση. Έτσι, τέσσερις μόλις μέρες αργότερα, ο υπόδικος ενώπιον Κακουργιοδικείου Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, εξελέγη αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ.

Και σήμερα καταζητείται, αυτή τη φορά, ως ύποπτος σε απόπειρα φόνου και υπόθεση ναρκωτικών. Kάτι κιλά.

Σημειωτέον ότι φυσικά και γνώριζαν ποιος ήταν. Όλοι γνώριζαν. Όπως γνώριζαν και ότι ο υπόδικος στο Κακουργιοδικείο κατά την υποβολή της υποψηφιότητας και την εκλογή του Σήφης είχε καταδικαστεί και παλιά.

Μία φορά μάλιστα σε φυλάκιση ενός έτους.

Το γεγονός αυτό θα ανέμενε κανείς ότι, αν μη τι άλλο, θα ενοχλούσε τον πρόεδρο ενός σωματείου. Πώς να τον ενοχλήσει όμως, όταν ο ίδιος τον είχε συμπεριλάβει και εκλέξει στον συνδυασμό του στις εκλογές του σωματείου; (!)

Συνεπώς, όσοι σήμερα μιλούν για… ρεζιλίκια, με αφορμή τη διαφυγή, θα πρέπει νομίζω να σοβαρευτούν λίγο. Όπως και εκείνοι που μιλούν για αθλητισμό αναφερόμενοι στο κυπριακό ποδόσφαιρο, στα επιδοτούμενα και με λεφτά του Δημοσίου σωματεία και την αχαρακτήριστη ομοσπονδία που το διαχειρίζεται.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν τον Χάσικο για τα tweets. Την παράσταση όμως έκλεψε η πιο... κυπριακή από όλες τις απαντήσεις. Την παραθέτω πιο κάτω, διατηρώντας ορθογραφία και συναφή.

«Εμπειρος πολιτικος που ειστε ταχα δεν μαθατε τα εν οικω μη εν δημο; συγχαρητηρια που εμπλεξατε το ονομα της ομαδας που αγαπω στον υποκοσμο. παρα να το γραφεται αυτο 2-3 τηλεφωνα να γινονταν εκ μερους σας θα γινοταν η διαγραφη».

Διότι ως γνωστόν, μετά και όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα, ο Χάσικος ήταν που… ενέπλεξε το όνομα.

Με μετεωρίτη; Ούτε καν!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ευρωεκλογές: Θα αλλάξουν τα πράγματα αυτή τη φορά

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικά ομιλούντες για τη Δικαιοσύνη και ποιοι πρέπει να παραιτηθούν;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή