Όχι! Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι! Δεν το δέχομαι!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Το νέο αεροδρόμιο Τύμπου ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο από τώρα. Μέχρι τότε οι γκράντε πατριώτες βάλθηκαν να ξεπεράσουν και τις... επιτυχίες του Τάσσου!

Δεν μπορεί. Όχι τόσο ηλίθιοι. Όχι. Ε, όχι σας λέω, δεν το δέχομαι. Αποκλείεται. Είναι ναι, δεν αντιλέγω. Αλλά όχι και τόσο… Σταματάτε! Δεν γίνεται…!

Ένας «υπουργός» της «ΤΔΒΚ» αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ιορδανία. Διακοπές. Είναι μάλιστα ένας «υπουργός» ο οποίος, εάν ο Σενέρ Λεβέντ δεν ήταν ο μοναδικός «Τούρκος» (Τουρκοκύπριος) τον οποίο αντέχει το σύστημα της εγχώριας Ακροδεξιάς, του τάχα «Κέντρου», θα είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν με ευμενή σχόλια.

Διότι βλέπετε, είναι ένας από αυτούς τους Τ/Κ οι οποίοι θεωρούν πρώτα τον εαυτό τους Κυπραίο και μετά οτιδήποτε άλλο. Για τους Ε/Κ ακροδεξιούς, το να το λέει αυτό ένας Τ/Κ είναι μαγκιά. Όταν το λέμε εμείς είμαστε Νεοκύπριοι και ανθέλληνες. Άβυσσος η ψυχή…!

Ο «υπουργός», που λέτε, είχε αντιταχθεί στην προσπάθεια υποταγής της τ/κ εκπαίδευσης μέσω της δημιουργίας γραφείου συντονισμού Τουρκίας - «ΤΔΒΚ» για θέματα νεολαίας και αθλητισμού.

Θα θυμάστε σίγουρα τις μαζικές διαδηλώσεις του #Reddediyoruz (σ.σ. Απορρίπτουμε) έξω από την «πρεσβεία» της Τουρκίας. Με αυτή την ομάδα συντάχθηκε τότε. Ταξίδεψε λοιπόν στην Ιορδανία από την Πάφο, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας με φίλους του και μάλιστα ανήρτησε μία φωτογραφία στο facebook. Δεν το κράτησε μυστικό.

Οι ομοϊδεάτες των ακροδεξιο«κεντρώων» του Νότου στον Βορρά –το ΔΗΚΟ του Ντενκτάς και οι υπόλοιποι εθνικιστές- ξεσηκώνονται και ουρλιάζουν. Πώς διανοήθηκε, λέει, ένας εν ενεργεία υπουργός της «ΤΔΒΚ» να ταξιδέψει από την Πάφο με διαβατήριο της ΚΔ.…

… και να το διαφημίζει κιόλας στο facebook και πώς περιμένουν, λέει, οι Τ/Κ να πεισθούν οι ξένοι για την ύπαρξη της «ΤΔΒΚ» όταν ακόμα και υπουργοί της πετούν με διαβατήρια της ΚΔ από την Πάφο.

Ο νους τους δεν είναι πιο πολύς από των αντίστοιχων εδώ, σίγουρα. Διότι το εάν θα «πεισθούν» ή όχι δεν εξαρτάται από αυτό. Η αναγνώριση για άλλους λόγους θα έρθει, όπως και η μη αναγνώριση για άλλους λόγους παραμένει η διεθνής πραγματικότητα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Θα ανέμενε, λοιπόν κανείς ότι οι Ε/Κ που θα έκριναν σκόπιμο να σχολιάσουν την είδηση θα το έκαναν σκωπτικά. Έτσι δεν είναι;

Εγώ δεν θα το έκανα, ομολογώ, διότι δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακό στο να πετά ο άνθρωπος από την Πάφο ή να πετώ εγώ από την Τύμπου (Ερτζάν), το τελευταίο μετά που ο αείμνηστος Τάσσος υπέγραψε τον Κανονισμό 866/2004 της ΕΕ και νομιμοποίησε τη χρήση του από τους πολίτες της ΕΕ.

Θα θυμάστε επίσης πως προσπαθώντας να ξεγελάσει τον κόσμο, η Κυβέρνηση Τάσσου έστειλε έναν Ε/Κ που είχε ταξιδέψει από την Τύμπου στο δικαστήριο, με εκείνο να τον αθωώνει υποδεικνύοντας ότι με τη σύμφωνο γνώμη του Τάσσου εγκρίθηκε ο Κανονισμός της ΕΕ ο οποίος υπερέχει κάθε νομοθεσίας και του Συντάγματος.

Κάτι που επιβεβαίωσε ΔΥΟ φορές και το Ανώτατο σε προσπάθειες που ακολούθησαν για ανατροπή της απόφασης. Γι’ αυτό είναι που όταν είχε τεθεί θέμα να ονομαστεί το αεροδρόμιο Λάρνακας, σε «Τάσσος Παπαδόπουλος» είχα υποδείξει πως μόνο το «Ερτζάν» μπορούσε να αποδώσει το μεγαλείο των πεπραγμένων του Τάσσου. Δικαίως. Και είχα ψέξει τους Τ/Κ για την αχαριστία τους έναντί του.

Αν λοιπόν κάποιος Ε/Κ ήθελε να το σχολιάσει, εάν ήταν αυτής της σχολής, θα αναμέναμε ότι θα έλεγε κάτι ειρωνικό, ανάλογο των σχολίων των Τ/Κ που επέκριναν τον «υπουργό». «Έχουν κράτος και ακόμα και οι υπουργοί τους πετούν από την ΚΔ με τα διαβατήριά της!» κ.λπ.

Ήταν μια είδηση που, εάν κάποιος συμμερίζεται τις απόψεις τους, μόνο θετικά θα μπορούσε να την εκλάβει στην (ανύπαρκτη και την χάριν λαϊκισμού έστω) μάχη ενάντια στη «ΤΔΒΚ» και για «διάσωση» της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία εάν κινδυνεύει πραγματικά είναι μόνο από τη διχοτόμησή της με την οποία αυτοί οι Ε/Κ προ πολλού συμβιβάστηκαν και στην οποία μας οδηγούν με όσα κάνουν.

Αντί αυτού, μίλησαν για «θράσος χιλίων πιθήκων» (σ.σ. η σύγκριση των Τ/Κ με ζώα έστω και με τέτοια γκεμπελίστικα DIY είναι ειδικότητα κάποιων συναδέλφων) η δε ΕΔΕΚ ζήτησε… ανάκληση όλων των διαβατηρίων και επανέκδοσή τους λέει (σ.σ. ποιος θα πληρώσει το κόστος, ο Σιζόπουλος;) με διαβεβαίωση από τον αιτητή ότι αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πρώτες δηλώσεις του είδους στη μετά τη Χούντα εποχή.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να είναι τόσο ηλίθιοι. Όχι μόνο για την αδυναμία να αντιληφθούν πως οι τελευταίοι που θα έπρεπε να διαμαρτύρονται θα ήταν οι όποιοι Ε/Κ αλλά και γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πως σαφώς και αναγνωρίζει κάποιος μια χώρα όταν αιτείται να πάρει, ως πολίτης της, το διαβατήριό της.

Ασχέτως του τι λέει. Αιτείται, υπογράφει και πληρώνει για ένα επίσημο έγγραφο το οποίο λέει ότι είναι υπήκοος της χώρας. Με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να τον υποχρεώνει κανείς.

Εάν αύριο ένας Αμερικανός λ.χ. ο οποίος ταξιδεύει με το αμερικάνικο διαβατήριο πει «δεν αναγνωρίζω τις ΗΠΑ» θα τον πάρει κανείς στα σοβαρά; Αφού έχει την υπηκοότητα, αποτείνεται στις Αρχές των ΗΠΑ για να το πάρει και το χρησιμοποιεί. Γίνεται να θεωρεί ότι αναγνωρίζει το κράτος που του το εκδίδει; Και άντε, το θεωρεί. Σημαίνει κάτι;

Επίσης, ό,τι κι αν λένε οι όποιοι Τ/Κ, οι τελευταίοι οι οποίοι θέλουμε να αμφισβητήσουμε τη Δημοκρατία του 1960 είμαστε εμείς. Εκτός κι αν είμαστε, που ευτυχώς δεν είμαστε οι πλείστοι, τόσο ηλίθιοι. Και σ’ αυτή τη χώρα οι Τ/Κ, ξέρετε, γεννιούνται ισότιμοι υπήκοοι του κράτους από τότε.

Δεν εξαρτάται από εμάς το εάν δικαιούνται διαβατήρια. Τα δικαιούνται. Με βάση το διεθνές δίκαιο. Δεν εξαρτάται από εμάς το… πόσο θεωρούνται υπήκοοι. ΕΙΝΑΙ υπήκοοι όσο και εμείς και οι τελευταίοι που θέλουμε να το αμφισβητήσουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Κάποιος να εξηγήσει σ’ αυτούς τους επικίνδυνα ηλίθιους, γιατί.

Εκτός κι αν θέλουμε να αναγνωριστούν τα έγγραφα της «ΤΔΒΚ». Διότι κάπως θα πρέπει να ταξιδεύουν και αυτοί. Και κάπου θα πρέπει να ανήκουν. Θα μας το πει ο έξω κόσμος όταν θα δημιουργηθεί το νέο πρόβλημα με τις ιδέες όλων αυτών και θα ξανανοίξει το θέμα της αναβάθμισης του Βορρά.

Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι, λοιπόν.

Εκτός κι αν είναι τόσο αμετάκλητα και αδίστακτα πια προσηλωμένοι στην επίτευξη της διχοτόμησης.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Μίσος και συγκάλυψη...Του Μιχάλη Θεοδώρου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 16.11.2018

ΑΠΟΨΗ

O Καραγκιόζης - θεατής. Και ο σκέτος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 16.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Η επανάσταση της υπομονής...Του Γιώργου Κακούρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, 15.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή