Ο βλάκας Εύρος (Πόνημα ενός καταϊδρωμένου καθηγητή)

ΑΠΟΨΗ /ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Του είπα «καλημέρα» μα εμούγκρισε κάτι ακαταλαβίστικα λόγιΑΟ παπάς του έν καλός άνθρωπος τζ'αι ειλικρινής. Η μάνα του υπέρβαρη προσπαθεί να επιβιώσει

Ο Εύρος είναι ο πιο βλάκας που υπάρχει. Βουρά μες το χωρκό με ένα αυτοκίνητο διαλυμένο. Πισινήν εν έσ'ει . Για να πάει πισινή κουντούν τον άλλοι βλάκες. Τελευταία είδα τον να κάθεται μαυρισμένος μέσα σε μιαν κάσια δίπλα που την λαμπρατζιά. Του είπα «καλημέρα» μα εμούγκρισε κάτι ακαταλαβίστικα λόγια πίσω φυσώντας καπνό που ένα τσιάρο πατημένο. Ο παπάς του έν καλός άνθρωπος τζ'αι ειλικρινής. Η μάνα του υπέρβαρη προσπαθεί να επιβιώσει. 
 
Ούλλη η οικογένεια εν νάκκον χαζή εχτός που τον μεγάλο τον αρφό (που επήεν να σπουδάσει Θεσσαλονίκη τζ'αι ύστερα που 15 χρόνια ετέλειωσε). Πιο χαζός όμως που ούλλους εν ο Εύρος. Που το σχολείο εθκιώξαν τον τζ'αι επήεν Τεχνική. Εβασάνιζεν καμπόσον τους καθηγητές του. Καμιά λύση εν ήταν αρκετή να τον συνεφέρει, εφκήκεν τζ'αι που την Τεχνική. Εγύρευκεν δουλειά πολλύν τζ'αιρόν μα τίποτε. Ήθελε πάντα να εν ο μάστρος. Όπου επήεν υπάλληλος έφευκεν άρον-άρον σαν λύκος. Σε κάποιους που τους διάφορους μάστρους που τον ανέλαβαν χωρίς να τον ξέρουν έκαμεν τζ'αι πολλές ζημιές.Μες στο χωρκόν πάει παλαρισμένος. Κινδυνεύουν τα μωρά που περπατούν το δείλις γύρω που την εκκλησιά τζ'αι στους άλλους δρόμους. Τωρά την Λαμπρή, εν άφηκεν κανέναν να τζ'οιμηθεί που τες πομπάρτες που έβαλεν. Γράφει βρισιές πας στους τοίχους του χωρκού. Ούλλοι ξέρουν πως εν ο Εύρος που το κάμνει μα κανένας εν του λαλεί τίποτε. Οι άνθρωποι σιωπούν όταν φοούνται τζ'αι όταν έχουν να κάμουν με βλάκες. Κάμποσοι εδώκαν του τζ'αι ξύλο μα πάλε τίποτε. Εξέχασα να σας πω πως το παλιόπαιδο έν 18 χρονών. Η Αστυνομία ξέρει τον μα εν κάμνει τίποτε επειδή η Αστυνομία γενικά λυπάται τους βλάκες. Είδαν τον τζ'αι ψυχολόγοι μα εν εκαταφέραν τίποτε, το μόνο που είπαν εν πως εν αντιδραστικός τζ'αι θέλει βοήθεια. Πολλοί καθηγητές του επροσπάθησαν πάντως να τον βοηθήσουν μα στο τέλος αυτομόλησαν. Ο Εύρος, όμως, εν θα γίνει ποττέ εγκληματίας όπως άλλα παιδάκια. Θα μείνει για πάντα φτανός όπως τον εγέννησεν η μάνα του η Μαρούλλα. Εσκεφτόμουν το θηρίο τον Εύρο τούτες τις μέρες που ούλλοι προσποιούνται τους καλούς χριστιανούς. Τουλάχιστον τούτος εν θα σου πει Χριστός Ανέστη τζ'αι να θέλει που μέσα του να πεθάνεις. Οι υπόλοιποι ζούμε μες στον ύπνο του τιποτένιου. Περιμένουμεν το άγιο φως τζ'αι ύστερα βάλλουμεν φωθκιές, βρίζουμεν τζ'αι φτύννουμεν χαμαί. Νομίζουμεν πως είμαστεν κάποιοι μα είμαστεν μόνο σιέσηες. Έξω που την εκκλησιά θωρούμεν τον πισινό της Μαρίας, μα εννά μου πεις τι να κάμουμεν αφού τον δείχνει. Βασικά ακολουθούμε τζ'αι φιλούμεν πισινούς να περάσουμεν. Τουλάχιστον ο Εύρος εν εφίλησεν κανέναν. Τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία για καινούργιες εμπνεύσεις. Πλησιάζουν οι εξετάσεις, το τέλος του άγονου αγώνα, εκεί που τα δάκρυα των μαθητών θα γίνουν ποταμός. Ο Εύρος θα χασκογελά στα μπούκικα την ημέρα που η Σοφία θα τρέμει μπροστά στο διαγώνισμα των μαθηματικών. Εν ηξέρω αλήθκεια ποιος που τους θκυο θα ήθελα να ήμουν εκείνη τη στιγμή.


Επιστροφή
στην αρχή