Ο Σόρος, οι... υποψίες και η τραγική ελληνοφρένεια

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Ο Τζορτζ Σόρος, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, εξέφρασε την προθυμία να αναλάβει να πληρώσει το κόστος της θέρμανσης για τα σχολεία στη Νάουσα, τα οποία έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Τζορτζ Σόρος, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, εξέφρασε την προθυμία να αναλάβει να πληρώσει το κόστος της θέρμανσης για τα σχολεία στη Νάουσα, τα οποία έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες.

 

Και έκλεισαν διότι ο δήμος της πόλης, έμβλημα του οποίου είναι ο αναδυόμενος από τις στάχτες φοίνιξ (ναι, αυτός ακριβώς που πήρε μετά και η χούντα...) με έναν σταυρό πάνω από το κεφάλι του και το σύνθημα «ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩC ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟC», αυτός ο δήμος λοιπόν δεν έχει λεφτά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Όσοι ξέρουν πού πέφτει η Νάουσα γνωρίζουν και την ιδιομορφία του κλίματός της, ειδικά τον χειμώνα. Είναι πολύ βαρύς. Χιόνια και δριμύ ψύχος. Όχι σαν αυτό που βλέπουμε εμείς τρεις μέρες τον χρόνο και το κάνουμε επίκεντρο του σύμπαντος μέσα από δημοσιογραφικά ρεσιτάλ ανοησίας στην τηλεόραση.

 

Προσφέρθηκε λοιπόν ο Σόρος να καλύψει το κόστος για το πετρέλαιο ώστε τα παιδιά να μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία. Και ο δήμαρχος της Νάουσας αποδέχτηκε το αίτημα. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

 

Οι σύνδεσμοι γονέων απέρριψαν την πρόταση με το εξής σκεπτικό, όπως το μετέφερε ο πρόεδρός τους: «Μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίους ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ?ευεργεσία? ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ? αυτό το παιχνίδι».

 

Ο Σόρος, εκ των πραγμάτων, θεωρείται φιλάνθρωπος. Από τη δεκαετία του ?70 δίνει κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς: Από τη στήριξη της εισδοχής μαύρων φοιτητών σε νοτιοαφρικανικά πανεπιστήμια, σε σχολές πανεπιστημίων στα Βαλκάνια και στην πρώην ΕΣΣΔ, προγράμματα στην Αφρική και πολλά άλλα.

 

Υπολογίζεται πως αυτός ο σπεκουλαδόρος των αγορών, γνωστός για την ικανότητά του να διαβλέπει εγκαίρως τον κίνδυνο και να «παίζει» με τις επενδύσεις του αλλά και για τις αιρετικές του απόψεις για την οικονομία, ανάμεσα στις οποίες και το κάλεσμά του στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να πάρουν πίσω -άμεσα- τον έλεγχο των οικονομιών τους από τις αγορές...

 

... αυτός λοιπόν ο άνθρωπος έχει δώσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια σ? αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως φιλανθρωπική (εκπαιδευτική και άλλη) δράση.

 

Ντε φάκτο, λοιπόν, είναι φιλάνθρωπος. Το οποίο κάποιοι συγχέουν με το «άγιος». ’γιος δεν είναι ο Σόρος. Κανείς δεν καταφέρνει να ανεβάσει την περιουσία του σε είκοσι δισεκατομμύρια δολάρια με την αγιαστούρα, μην τρελαθούμε. Έτσι; Καταδικάστηκε κιόλας μία φορά ότι έκανε κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών για να κερδίσει. Τα πήρε από άλλους του είδους αυτού, δηλαδή. Προσωπικά, δεν με αφορά σε πρώτη φάση.

 

Αυτό που με σοκάρει είναι το επίπεδο αυτών των γονιών και το γενικότερο πολιτισμικό πρόβλημα στην Ελλάδα τού σήμερα, το οποίο αντανακλάται και στην Κύπρο, ευτυχώς όμως όχι σε τέτοιο βαθμό. Διότι είναι τραγικό να κινδυνεύει το παιδί σου να μείνει χωρίς σχολείο και εσύ, επειδή έχεις «εύλογες υποψίες» (sic) για τους λόγους που τον ώθησαν (!), να αρνείσαι τη βοήθεια και να λες πως πρέπει να τα δώσει το κράτος. Την ώρα που ξέρεις ότι δεν πρόκειται τα δώσει.

 

Και τη στιγμή που, εάν ο Σόρος δεν ήταν Ουγγροεβραίος ή κάτι άλλο τέτοιο, αλλά ένας αντίστοιχος Έλληνας σπεκουλαδόρος δισεκατομμυριούχος ή ένας Ρώσος ολιγάρχης(ακόμη και μαφιόζος) όχι μόνο δεν θα σου προκαλούσε «εύλογες υποψίες» (sic) και ηθικές ενστάσεις, αλλά θα τον εξυμνούσες κι ως μέγα ευεργέτη του έθνους!

 

Τι θα έκανε δηλαδή περισσότερο ο Σόρος από την έκδοση μιας ανακοίνωσης από το ίδρυμά του για μια τόσο ασήμαντη για εκείνον δωρεά, όπως οι αμέτρητες που έχει κάνει, την ώρα μάλιστα που πολλές από αυτές αφορούν δεκάδες, ενίοτε και κάτι εκατοντάδες, εκατομμύρια και δεν έχει φτάσει κοντά μας η είδηση;

 

Πώς θα έπαιζε με μια ορεινή πόλη των 18.000 Ελλήνων; Και γιατί; Να την κάνει τι; Κλασικό σύμπτωμα των συμπλεγμάτων του Έλληνα. Το κλασικότερο. Όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του. Και τον κυνηγά. Ίσως για να του πάρει τη σπουδαιότητα που ο ίδιος -και μόνο- δίνει στον εαυτό του πια; Ίσως.

 

Τι θα πάθαιναν τα παιδιά; Και πώς αλήθεια αυτό, ό,τι κι αν γινόταν, που δεν θα γινόταν τίποτα, θα ήταν χειρότερο από το να ξεπαγιάζουν στους μείον τόσους βαθμούς ή να μην πηγαίνουν καν σχολείο; Σοβαρολογούμε; (!)

 

Αυτή όμως είναι η τραγωδία της Ελλάδας. Μιας χώρας η οποία έχαψε λ.χ. σε μεγάλο βαθμό τις μαλακίες ενός τύπου με το όνομα Αρτέμης Σώρρας που έλεγε ότι θα έσωζε την Ελλάδα με «χρεόγραφα 600 δισ.» δήθεν. Της ίδιας χώρας η οποία βγήκε στους δρόμους γιατί κάτι παπάδες τής είπαν πως εάν έβγαζε καινούργιες ταυτότητες θα την έλεγχε ο «σατανάς» με τα... τσιπάκια του.

 

Μιας χώρας η οποία απέστρεψε εν μια νυκτί το βλέμμα της από αυτούς που την ξάφρισαν κανονικά -όλοι ημεδαποί, γνωστοί και δοξασμένοι- και τους λεφτάδες πάτρωνές τους. Και πείσθηκε πως για όλα φταίνε οι ξένοι, ωσάν αυτοί να έφαγαν τα δισεκατομμύρια και πως η λύση ήταν οι εγχώριοι νεοναζί φρενοβλαβείς.

 

Τους οποίους τα ελεγχόμενα -από αυτούς που τα έφαγαν- ΜΜΕ μασκάρεψαν ως... Έλληνες πατριώτες-τιμωρούς, πάρα πολύ βολικά για όσους καταβρόχθισαν τον πλούτο της χώρας, τη στιγμή ακριβώς που όλοι λέγαμε «α, θα αρχίσουν να τους λιντσάρουν αυτούς που τα φάγανε, δεν τους γλυτώνει κανείς πλέον».

 

Καμία «εύλογη υποψία» για όλα αυτά. Αλλά ας μην πάνε σχολείο τα παιδιά στην ανάγκη. Η «εθνική υπερηφάνεια» πάνω από όλα. Για αυτό αυτή η χώρα, όσο δεν συνέρχεται και δεν ξεπερνά τις φοβίες και την εσωστρέφειά της, δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά. Ποτέ.

 

Έχει υπέροχα πράγματα η Ελλάδα. Και οι Έλληνες επίσης. Έχουν. Από αυτή όμως τη μανιοκαταδιωκτική τους αρρώστια, όσο την έχουμε κολλήσει και εμείς, επιβάλλεται να γιατρευτούμε το συντομότερο δυνατόν.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το Brexit και o Αναστασιάδης ως μάντης κακών

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 16:10 (τελευταία ενημέρωση 16:10)

ΑΠΟΨΗ

Ο συντηρητισμός των καθηγητών

ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, 16:09 (τελευταία ενημέρωση 16:09)

ΑΠΟΨΗ

Σκότωσαν τις οικογένειες τους αλλά δεν σταμάτησαν τη φιλία των παιδιών

SEVGUL ULUDAG, 13:10 (τελευταία ενημέρωση 13:10)

Επιστροφή
στην αρχή