«Ο Πρώτος Αγώνας» στο Ολυμπιακό Μέγαρο (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ

Παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα (11/06, 19:30) στο Ολυμπιακό Μέγαρο το βραβευμένο ιστορικο-αθλητικό βιβλίο για την πρώτη Εθνική Κύπρου...

Σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και άγνωστες πτυχές του πρώτου αγώνα της Εθνικής Κύπρου, λίγους μόλις μήνες μετά την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, θα παρουσιαστούν αύριο Δευτέρα (11/6, 19:30) σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμαρχος Στροβόλου και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Ολυμπιακού Μεγάρου (ΚΟΕ) στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, θα γίνει παρουσίαση του βραβευμένου ιστορικού – αθλητικού βιβλίου «Ο Πρώτος Αγώνας – Η πρώτη Εθνική Κύπρου και οι ξεχασμένοι θρύλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Στο βιβλίο καταγράφεται η σημασία και η απήχηση που είχε ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Κύπρου απέναντι στην Εθνική Ισραήλ στις 13 Νοεμβρίου 1960, μέσα από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, άγνωστο φωτογραφικό υλικό και συγκλονιστικές πληροφορίες για το κλίμα που επικράτησε στον επαναληπτικό του Τελ Αβίβ.

Την εκδήλωση συντονίζει η Επιτροπή Φίλων της πρώτης Εθνικής Κύπρου, η οποία σε μήνυμα της καλεί το φίλαθλο κόσμο να παραστεί μαζικά γιατί «θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να χειροκροτήσουμε τους τελευταίους ζώντες ήρωες των πέτρινων χρόνων του Αθλητισμού μας αλλά και να τιμήσουμε τη μνήμη όσων έφυγαν».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους συμμετέχοντες.


Επιστροφή
στην αρχή