Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΧΑ Μιχάλης Ολύμπιος υπό διερεύνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό διερεύνηση για τυχόν ποινικά αδικήματα για άρθρα του που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Αύγουστο μεσούσης της δίκης για Τράπεζα Κύπρου.

Υπό διερεύνηση για τη διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων βρίσκεται ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) Μιχάλης Ολύμπιος, εξαιτίας δύο άρθρων του που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τον φέρουν να μετέφερε σε αυτά τις θέσεις που διατύπωσε εναντίον των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου όταν κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Το ζήτημα προέκυψε όταν κατά τη χθεσινή δικάσιμο ο συνήγορος της Τράπεζας Κύπρου Πόλυς Πολυβίου κάλεσε το δικαστήριο να μην λάβει υπόψη τη μαρτυρία του κ. Ολύμπιου υποστηρίζοντας ότι τη μόλυνε με τα άρθρα του, για να προσθέσει ότι προέβη σε σχετική καταγγελία στον γενικό εισαγγελέα ζητώντας διερεύνηση.

Απαντώντας, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου επιβεβαίωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για διερεύνηση της καταγγελίας, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν τα άρθρα του κ. Ολύμπιου συνιστούν παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία.

Η Τρ. Κύπρου και πρώην στελέχη της είναι κατηγορούμενοι στην παρούσα υπόθεση για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, η οποία έχει εισέλθει στην τελική ευθεία καθώς γίνονται οι τελικές αγορεύσεις.

Η αγόρευση για την ίδια την τράπεζα είχε ολοκληρωθεί κατά την προηγούμενη δικάσιμο και η παρέμβαση του κ. Πολυβίου αναφορικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΕΧΑ έγινε πριν αρχίσει η αγόρευση του συνηγόρου των Θεόδωρου Αριστοδήμου και Ανδρέα Αρτέμη, Δημήτρη Αραούζου. Αυτός, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η παρούσα υπόθεση δεν θα έπρεπε να είχε αχθεί καν ενώπιον του δικαστηρίου «επειδή δεν θα μπορούσε η τράπεζα στις 14/6/2012 να είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι το κεφαλαιακό έλλειμμα θα μπορούσε να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ».


Επιστροφή
στην αρχή