Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Είπε ότι προς τα τέλη του μήνα «θα έχουμε να πούμε περισσότερα», ενώ τόνισε ότι οι ενέργειες του Υπουργού Παιδείας τυγχάνουν της στήριξής του.

Στόχος και σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η επικράτηση συνθηκών ομαλότητας, για το καλώς νοούμενο συμφέρον της παιδείας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού τυγχάνουν της στήριξής του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του μνημόσυνου των πεσόντων κατά το πραξικόπημα και κληθείς να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα και την αναταραχή στον τομέα της Παιδείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι προς τα τέλη του μηνός «θα έχουμε να πούμε περισσότερα».

«Από αύριο, εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε περαιτέρω είτε δημόσιες, είτε κατά τρόπον άλλες δηλώσεις ή συζητήσεις από οπουδήποτε, για να περάσει μια περίοδος νηφαλιότητας προβληματισμού και εν συνεχεία θα αναληφθούν πρωτοβουλίες», είπε.

Ερωτηθείς αν στηρίζει τις ενέργειες του Υπουργού Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Βεβαίως. Αλλά δεν θέλω, επαναλαμβάνω, από τη μια να λέω ότι δεν θέλω να συνεχίσουν αυτές οι συζητήσεις, για να μην οξύνεται το κλίμα περαιτέρω και από την άλλη (να προβαίνουμε σε δηλώσεις). Στόχος και σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η επικράτηση συνθηκών ομαλότητας, έτσι ώστε να δούμε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Παιδείας και πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση όλοι ενδιαφέρονται». 


Επιστροφή
στην αρχή