Ο Πρύτανης ΠΚ απαντά στις κατηγορίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο κ. Χριστοφίδης αποδίδει στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακος Γεώργο Γεωργίου προσωπική εμπάθεια και απόπειρα μείωσης της υπόληψής του.

Αστήρικτο και δυσφημιστικό χαρακτηρίζει ο Πρύτανης του ΠΚ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης τον ισχυρισμό εναντίον του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η καταγγελία έγινε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής (30/8/2017), από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακος Γεώργο Γεωργίου, ο οποίος τον κατηγόρησε, όπως αναφέρει ο Πρύτανης, ότι χρησιμοποίησε ως Πρύτανης τον νομικό σύμβουλο του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ) για να τον εκπροσωπήσει σε έξι (6) εναντίον του αγωγές, οι οποίες, κατά τον κ. Γεωργίου, ήταν «ιδιωτικές» και «δεν έχουν καμία σχέση με τη διεκπεραίωση των καθηκόντων» του.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρύτανης αποδίδει στον κ. Γεωργίου προσωπική εμπάθεια και απόπειρα μείωσης της υπόληψής του (character assassination). Ο Πρύτανης αντέκρουσε τις κατηγορίες αναφέροντας ότι και οι 6 αγωγές στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Γεωργίου προήλθαν από τη διεκπεραίωση των καθηκόντων του ως Πρύτανης και δεν είναι ιδιωτικές.

Στη γραπτή δήλωση ο Πρύτανης αναφέρεται με λεπτομέρεια και στις έξι αγωγές για να αποδείξει ότι πρόκειται για αγωγές που δεν είναι ιδιωτικές αλλά αφορούν την διεκπεραίωση των καθηκόντων του και καλεί τον τον καλοπροαίρετο φορολογούμενο πολίτη να κρίνει κατά πόσον οι αγωγές που του ασκήθηκαν είναι ιδιωτικής φύσεως ή απορρέουν από την άσκηση του πρυτανικού του αξιώματος.

"Να το θέσω διαφορετικά: οι κύριοι και κυρίες που με ενάγουν, το κάνουν γιατί έχουν μια αυστηρώς προσωπική, δηλαδή άσχετη με τη διεκπεραίωση των καθηκόντων μου, διαφορά μαζί μου, ή με ενάγουν διότι θεωρούν ότι θίγονται με τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου; Αφήνω την απάντηση στην κρίση των συμπολιτών μου", αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Χριστοφίδης.

Διευκρινίζει ακόμη ότι την απόφαση για την νομική κάλυψη  του Πρύτανη και σε μια εκ των αγωγών και του Εσωτερικού Ελεγκτή ο οποίος επίσης ενάγεται, λήφθηκε από  το Συμβούλιο του ΠΚ και ο ίδιος απείχε από τη λήψη απόφασης στις συνεδριάσεις. Προσθέτει ακόμη ότι με απόφαση του Συμβουλίου του ΠΚ, το ΠΚ προχώρησε σε νέα διευθέτηση παροχής νομικών συμβουλών προς το Πανεπιστήμιο, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό ποσοστό από τις μέχρι τώρα σχετικές δαπάνες.

"Επικεφαλής του νομικού γραφείου, με το οποίο τερματίσαμε τη συνεργασία, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην υποψήφιος Βουλευτής του ΑΚΕΛ. Πρώτο ερώτημα: πόσο αυθεντικό είναι το ενδιαφέρον του Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Γεωργίου για την φερόμενη «διασπάθιση δημοσίου χρήματος» εξαιτίας του χειρισμού των ανωτέρω αγωγών από το νομικό σύμβουλο του ΠΚ; Δεύτερο ερώτημα: πώς ορίζει και πώς καταπολεμά τη διαπλοκή ο κ. Γεωργίου", διερωτάται ο Πρύτανης.

Ο Πρύτανης στην μακροσκελή δήλωσή του αναφέρει ότι καμία αγωγή δεν θα τον αποτρέψει από το να ασκεί τα καθήκοντά του με ακεραιότητα και να προστατεύει με συνετή αποφασιστικότητα το συμφέρον του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κύπριου φορολογούμενου πολίτη.


Επιστροφή
στην αρχή