Ο πιθανός πρώτος χάρτης της Ε/κ πλευράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Με βάση τα κριτήρια της ε/κ πλευράς αλλά και τους χάρτες που κατατέθηκαν στα σχέδια Ανάν 2-5, αυτός είναι ένας πιθανός χάρτης της ε/κ πλευράς.

92,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση για το κατά πόσο θα περιληφθούν υπό ελληνοκυπριακή ή τουρκοκυπριακή διοίκηση, μέσα από το 1% το οποίο τίθεται υπό συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία σε χάρτη, δηλαδή 28,2%-29,2%, αν λάβει κανείς υπόψη το σύνολο της έκτασης της Κύπρου σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 Με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε/κ πλευρά για το εδαφικό και τα οποία περιλαμβάνουν δικαίωμα επιστροφής σε 100 χιλιάδες πρόσφυγες, επέκταση των ακτογραμμών υπό Ε/κ διοίκηση, επιστροφή εδαφών που είχαν ψηλή συγκέντρωση πληθυσμού πριν το 1974 και εδάφη που έχουν ιστορική, αρχαιολογική ή θρησκευτική σημασία, αλλά και με βάση τους χάρτες που ετοιμάστηκαν στα σχέδια Ανάν 2 και 5, ένας πιθανός χάρτης τον οποίο μπορεί η Ε/κ πλευρά να καταθέσει ως αρχή για διαπραγμάτευση είναι ο ακόλουθος, τον οποίο έχουμε αυτοσχέδια ετοιμάσει.

 Ο χάρτης αυτός, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και άρα, δεν μπορεί να θεωρείται ως ο χάρτης της συμφωνίας.

 Από την πλευρά της, η Τ/κ πλευρά αναμένεται να ετοιμάσει χάρτη, ο οποίος να κινείται στο μάξιμουμ, δηλαδή 29,2%. Η διαπραγμάτευση, αναμένεται ότι θα βρει μέση λύση ανάμεσα στο 28,5% - 28,7% για να είναι η λύση αποδεκτή.

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόθυμη η Μέρκελ για συμβιβασμό με τον Τράμπ

Πολίτης News, 15:25 (τελευταία ενημέρωση 15:25)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΕΛ: Απέδωσε κάτι παρά τη μη-συμφωνία η Γενέυη

Πολίτης News, 15:15 (τελευταία ενημέρωση 15:15)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάταγμα κατά obamacare υπέγραψε ο Τράμπ

Πολίτης News, 15:11 (τελευταία ενημέρωση 15:11)

Επιστροφή
στην αρχή