Ο πιο γνωστός κουλουράς της Λευκωσίας (WebTV)

WEB TV /ST0RIES

Θα τον βρείτε στην παλιά Λευκωσία με το καροτσάκι του να διαφημίζει: «Ταχυνόπιτες, χαλουμωτές, ελιωτές». Ο κ. Νίκος είναι ο κουλουράς της περιοχής.

Αν περπατήσετε τα πρωινά στα στενά της Λευκωσίας μπορεί να τον ακούσετε να διαφημίζει το προϊόν του. «Ταχυνόπιτες, χαλουμωτές, ελιωτές, κουλούρια βραστά».  Είναι ο κύριος Νίκος, ο πιο γνωστός κουλουράς της περιοχής.

Σηκώνεται απ’ τις δύο τα χαράματα, φορτώνει την πραμάτεια του την οποία προπαρασκευάζει στο εργαστήρι του που είναι υγειονομικά ελεγχόμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και ξεκινώντας από την Παλλουριώτισσα, διασχίζει όλη την παλιά Λευκωσία με το καροτσάκι του.

Επέλεξε αυτό τον τρόπο να πωλεί τα προϊόντα του, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, αφού την ίδια δουλειά έκαναν πριν από αυτόν ο πατέρας του και ο παππούς του.

Υπήρξαν λέει στιγμές που τον χλεύασαν, αλλά δεν έδωσε σημασία. «Χαίρομαι που κάνω αυτή τη δουλειά. Βγάζω το ψωμί μου. Τα λεφτά μου τα βγάζω με τον κόπο μου και δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανένα» η απάντηση.


Επιστροφή
στην αρχή