Ο Mr Bean στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον για τις μπούργκες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση του Sky News αποκάλυψε την άποψη των Βρετανών για το θέμα της μπούργκας, αλλά και για τις τοποθετήσεις Τζόνσον

Έναν ανέλπιστο υποστηρικτή βρήκε ο Μπόρις Τζόνσον, μετά το σάλο που ξέσπασε για τις δηλώσεις του αναφορικά με τις γυναίκες που φορούν μπούργκα, για τις οποίες είπε ότι μοιάζουν με «ληστές τραπεζών» και «γραμματοκιβώτια».

Ο διάσημος ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον, γνωστός για τον ρόλο τους ως Mr. Bean, χαρακτήρισε αστείες τις τοποθετήσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος υποστηρίζει το δικαίωμα κάποιου να αστειεύεται για τη θρησκεία. Μάλιστα, σε άρθρο του στους Times, έκανε λόγο για ένα «πολύ καλό αστείο. Θα πρέπει να απολογείσαι μόνο για ένα κακό αστείο».

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση του Sky News αποκάλυψε την άποψη των Βρετανών για το θέμα της μπούργκας, αλλά και για τις τοποθετήσεις Τζόνσον. Συγκεκριμένα, το 60% των Βρετανών δεν θεωρεί ρατσιστικά τα όσα είπε ο 54χρονος πολιτικός, ενώ το 45% πιστεύει ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να απολογηθεί, σε αντίθεση με το 48% που θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας δεν οφείλει να απολογηθεί.

Τέλος, το 59% των Βρετανών θεωρεί ότι η μπούργκα θα πρέπει να απαγορευθεί στη Βρετανία.


Επιστροφή
στην αρχή