Ο μεταλλαγμένος που έσωσε την Κύπρο

ΑΠΟΨΗ /ΣΦΑΙΡΙΚΑ
Γιατί ο κυπριακός λαός ψήφισε τον Νικόλα Παπαδόπουλο με συντριπτική πλειοψηφία; Διότι είχε Plan B. Και όντως είχε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

Σωτήριο έτος 2071

Η Ανδριάνα προχωρεί από τον μόλο επιβίβασης στο λιμάνι της Κερύνειας και αρχίζει να ανεβαίνει στο τεράστιο κρουαζιερόπλοιο που ετοιμάζεται να αναχωρήσει. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της για τον Ποντιακό Ελληνισμό που επιβιώνει στην περιοχή του Κρασνοντάρ στη Νότια Ρωσία θέλει να επισκεφθεί τις περιοχές αυτές για τις ανάγκες της έρευνάς της.

Το πλοίο βγαίνει αργά από το λιμάνι και η Ανδριάνα έχει την ευκαιρία να χαζέψει την προκυμαία της Κερύνειας από το μεσαιωνικό της κάστρο μέχρι το ξενοδοχείο Ντόουμ. Στο κέντρο της προκυμαίας δεσπόζει το τεράστιο άγαλμα του μεταλλαγμένου γίγαντα Cypro ο οποίος συνέβαλε τα πάντα στην απελευθέρωση της Κύπρου το 2025 κατά τη δεύτερη θητεία της διακυβέρνησης του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 Το καράβι ταξιδεύει βόρεια διασχίζοντας τον λεγόμενο Εύξεινο Ωκεανό που χωρίζει την Κύπρο από τα παράλια της Ρωσίας. Πάντοτε τα πλοία που κάνουν αυτή τη γραμμή, σε απόσταση 200 μιλίων από τις ακτές της Κερύνειας σταματούν. Ο καπετάνιος παίρνει το μικρόφωνο και λέει την πιο  απίστευτη ιστορία που άκουσε ποτέ ανθρώπινο αυτί. Είναι όμως αληθινή:

 «Κυρίες και κύριοι βρισκόμαστε σε ένα γεωγραφικό μήκος και πλάτος όπου κάποτε βρισκόταν η Άγκυρα. Η πρωτεύουσα της Τουρκίας. Το κράτος αυτό υπάρχει και σήμερα αλλά άλλαξε γεωγραφική θέση. Βρίσκεται στο αρχιπέλαγος της Πολυνησίας κάτω από τα νησιά Φίτζι, έχει στα δυτικά του την Αυστραλία και νοτίως τη Νέα Ζηλανδία. Η γεωγραφική αυτή μετακίνηση έγινε χάρη στον μεταλλαγμένο γίγαντα Cypro, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ο μεγαλύτερος ήρωας της Κύπρου όλων των εποχών».

 Η Ανδριάνα βέβαια δεν περίμενε τον καπετάνιο να μάθει την ιστορία της χώρας της. Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στο Κραν Μοντανά όταν κατέρρευσαν οι πιο σημαντικές συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης ομοσπονδίας στο Κυπριακό. Η τακτική Αναστασιάδη «μια έτσι και μια γιουβέτσι», έκτοτε διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών. Ο λαός δυσαρεστημένος από τον κ. Αναστασιάδη, αντέδρασε και έτσι στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018 εξέλεξε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Plan B

Γιατί ο κυπριακός λαός ψήφισε τον Νικόλα Παπαδόπουλο με συντριπτική πλειοψηφία; Διότι  είχε Plan B. Και όντως είχε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Στην αρχή βέβαια δυσκολεύτηκε, αφού ξεκίνησε με το Plan A. Το σχέδιο αυτό με τον κωδικό ΣΓΤ (Σχέδιο Γωνιάσματος Τουρκίας) κατέρρευσε γρήγορα αφού αντιλήφθηκε ότι κανένας δεν ήθελε να γωνιάσει την Τουρκία. Στη συνέχεια επιχείρησε να υλοποιήσει το σχέδιο ΡΠΣΠΓ (Ρίχνω Πέτρες Στην Πράσινη Γραμμή) αλλά ούτε και αυτό του βγήκε. Όπως διάβασε η Ανδριάνα, σε μια διείσδυσή τους στη νεκρή ζώνη ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και ο ΄Αθως Αντωνιάδης, τον Μάρτιο του 2018, συνελήφθησαν από τα μεχμετζίκ και έφαγαν το ξύλο της αρκούδας.

 Μέχρι που σκέφτηκε έξω από το κουτί. Εναλλακτικά. Επιστημονικά. Ο Νικόλας σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκίνησε από τα μέσα της πρώτης πενταετίας του στη διακυβέρνηση, το ΕΠΜΑ. Πρόκειται για τα αρχικά του project  «Ερευνητικό Πρόγραμμα Μεταλλαγμένων Αγωνιστών». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πειράματα σε μικρά ποντίκια τα οποία με τη χορήγηση ορμονών αλλά και με τη χρήση τεχνολογίας X μετατρέπονταν σε ελάχιστους μήνες σε τεράστια ιπτάμενα ποντίκια στο μέγεθος ελέφαντα. Κατά τη δεύτερη θητεία του Νικόλα τα πειράματα άρχισαν να γίνονται σε ανθρώπους. Τελικά ο εικοσάχρονος οδηγός του, ο Κυπριανός, δέχτηκε να γίνει ο πρώτος X-Super-Man της Κύπρου. Ο τιτανο-τεράστιος Cypro, όπως χαρακτηριστικά τον ονόμασαν οι Κύπριοι, αποτέλεσε το σούπερ όπλο του Νικόλα στη μάχη για την απελευθέρωση της μικρής κατεχόμενής μας πατρίδας.

Το τελεσίγραφο

Όταν ο ιπτάμενος γίγαντας Cypro τελειοποιήθηκε, τότε ο Νικόλας με τελεσίγραφο κάλεσε την Τουρκία του Ερντογάν να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο σε 48 ώρες, διότι θα της επέβαλλε κυρώσεις. Και βεβαίως οι Τούρκοι γέλασαν με την καρδιά τους. Έτσι στις 20 Ιουλίου 2025 ο Cypro απογειώθηκε από την Κύπρο και έφτασε έξω από την Αττάλεια. Εκεί με τις τεράστιες χερούκλες του στην κυριολεξία ξερίζωσε την Τουρκία και ως άλλος Άτλαντας την έβαλε στους ώμους, αποδεικνύοντας πόσο ανόητο ήταν αυτό που έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης «ότι η γης δεν έχει κρικέλια να την πάρεις  στους ώμους και να φύγεις». Στη συνέχεια, με τρεις δρασκελιές, βρέθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Cypro, λόγω του ότι οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, αγράμματοι και καβγατζήδες, είχε πάρει εντολή να διαλέξει ένα ερημικό σποτ για την Τουρκία. Έτσι την τοποθέτησε νοτίως των νησιών Φίτζι, ανατολικά της Αυστραλίας και βορείως της Νέας Ζηλανδίας. Για να καταλάβετε, έκαναν τρεις μήνες να την ανακαλύψουν αφού λόγω της ανορθόδοξης μεταφοράς είχαν κοπεί και τα τηλέφωνα της Τουρκσέλ. Από το 2025 η Τουρκία, πάντως, θεωρείται ως το μεγαλύτερο κράτος της Πολυνησίας. Οι Τούρκοι μάλιστα έχουν αλλάξει και τις συνήθειές τους: Τρώνε ανανάδες, ρύζι και γαρίδες, χορεύουν χούλα-χουπ και κυκλοφορούν ημίγυμνοι με λουλουδέ εξωτικά στεφάνια λόγω της αφόρητης ζέστης.

Η συνέχεια ήταν εύκολη. Όσοι Τουρκοκύπριοι ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Πολυνησία μετακινήθηκαν με σούπερ κρουαζιερόπλοια που διέθεσε δωρεάν η Λούης Κρουζ Λάινς, και στη συνέχεια όλοι οι Ελληνοκύπριοι, μαζί και οι γονείς της Ανδριάνας, επέστρεψαν στα σπίτια και τις περιουσίες τους: Ο φίλος μου ο Βάσος Πτωχόπουλος επέστρεψε στη Γιαλούσα όπου άνοιξε σουβλατζίδικο. Ο δημοσιογράφος Άριστος Μιχαηλίδης ζει μόνιμα στον Καραβά, ο Σιεκκέρσαββας ζει στην Κερύνεια ευτυχισμένος, ο Σώτος Κτωρής έχει μετακομίσει και έχει γίνει γεωργός στο Ριζοκάρπασο και ο Βασίλης Πρωτοπαπάς φύτεψε περβόλι στην Κατωκοπιά. 

Η πατέντα του Νικόλα

Η Κύπρος μάλιστα λόγω της πατέντας γεωγραφικής επανατοποθέτησης προβληματικών λαών που εφηύρε ο Νικόλας Παπαδόπουλος διά του Γίγαντα Cypro έγινε πολύ πλούσια. Συγκεκριμένα ο Cypro, με το αζημίωτο, μετακίνησε την Παλαιστίνη στον Ινδικό Ωκεανό. Μετέφερε την περιοχή της Καταλωνίας στον Ατλαντικό ωκεανό. Έκτοτε η Μπαρτσελόνα λόγω εγγύτητας παίζει στην Premier League της Αγγλίας. Για να σκεφτείτε, λόγω της ευγνωμοσύνης των Καταλανών προς την Κύπρο, δόθηκε για ένα χρόνο δανεικός ο Μέσι στον ΑΠΟΕΛ. Ο Cypro τέλος επανατοποθέτησε γεωγραφικά το Πακιστάν λόγω προβλημάτων με την Ινδία και έδωσε λύση στο θέμα της Βορείου και της Νοτίου Κορέας. Προς τιμήν δε του Cypro τοποθετήθηκε ένα τεράστιο άγαλμά του στην προκυμαία της Κερύνειας σε αντικατάσταση του αγάλματος του Κεμάλ Ατατούρκ που βρισκόταν εκεί μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Η Κυπριακή Δημοκρατία από τη δεύτερη θητεία του Νικόλα Παπαδόπουλου έγινε μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και ο Νικόλας καθιερώθηκε ως ο γκουρού της οργάνωσης επίλυσης παγκόσμιων διαφορών. Τέλος έχει κηρυχθεί αιώνιος πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας χαρτογράφων διότι κυριολεκτικά και μεταφορικά άλλαξε τη γεωγραφική εικόνα και τον τρόπο σκέψης του πλανήτη μας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πάντα παρέμεινε σεμνός και ταπεινός παρά τα παγκόσμια επιτεύγματά του. Κάθε φορά που τον ρωτούν πώς κατάφερε τόσα πολλά, δίνει μια στερεότυπη απάντηση. «Ό,τι πέτυχα στη ζωή μου, το χρωστώ στον Νίκο Αναστασιάδη».

 

 

 

 

 

           

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Μια κλωστή... Της Θεανώς Καλαβανά

ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, 09:17 (τελευταία ενημέρωση 09:17)

ΑΠΟΨΗ

Το Brexit και o Αναστασιάδης ως μάντης κακών

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 18.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Ο συντηρητισμός των καθηγητών

ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, 18.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή