Μ.Βέμπερ:Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /H ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το «χρίσμα» του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν,μέσω της διαδικασίας του «επικεφαλής υποψηφίου»

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το "χρίσμα" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, μέσω της διαδικασίας του "επικεφαλής υποψηφίου", ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Βαυαρός πολιτικός, ο οποίος θα απευθυνθεί και επίσημα στον Τύπο στις 12:45 ώρα Βρυξελλών, δήλωσε ήδη ότι

"η Ευρώπη βρίσκεται σε μια καμπή" και "οι Ευρωεκλογές του 2019 θα αποφασίσουν για το μέλλον της ΕΕ". "Πρόκειται για την αυτοπεποίθηση της Ευρώπης και για την υπεράσπιση των αξιών μας, διότι αμφισβητούνται από το εξωτερικό και το εσωτερικό, πρόκειται για την επιβίωση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής".

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε ότι "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε τώρα στην ΕΕ" και πως "θα βοηθήσει την Ευρώπη να επιστρέψει στον λαό και να αποκαταστήσει τον δεσμό μεταξύ των πολιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

"Θέλω να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στην ΕΕ", τόνισε.

"Θέλω να γίνω ο επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 και να είμαι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα αρχή και περισσότερη δημοκρατία", κατέληξε ο Μ.Βεμπερ.

#ΗΕυρώπηΕίναιΤοΜέλλονΜας

#OurEuropeOurFuture

 


Επιστροφή
στην αρχή