Ο λόγος που φεύγουν όλοι οι ξένοι του Ολυμπιακού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Μετά τον Αρτούρ Βαλικάεφ, παρελθόν από τους μαυροπράσινους αναμένεται να αποτελέσουν και οι Ζιαμπάρης, Τριμπό, Τόρες και Πολίτσι

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τρίτης 17/4)

 

Εν αναμονή της εκλογικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τέλος Μαΐου, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού εργάζονται αθόρυβα και για την επόμενη χρονιά.

Δεν αναμένεται μέχρι τότε να υπάρξει απόφαση για τον νέο προπονητή (αν θα παραμείνει δηλαδή ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς ή θα  προτιμηθεί κάποιος άλλος) και αυτό γιατί η νυν διοίκηση δεν θέλει να δεσμεύσει με τις αποφάσεις της το νέο συμβούλιο, αν και το πιο πιθανό είναι να ανανεώσει τη θητεία της η διοίκηση Κώστα Σεραφείμ.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το ρόστερ φαίνεται να δρομολογούνται κάποιες εξελίξεις. Με βάση το ότι ο προϋπολογισμός θα είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τη φετινή σεζόν, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα… αγγίξουν, μεταξύ άλλων, τους ξένους ποδοσφαιριστές.

Όπως εκτιμούν οι ιθύνοντες των μαυροπρασίνων, κάποιες ομάδες της Α' Κατηγορίας θα διεκδικήσουν τους ξένους παίκτες. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι αδύνατον να τις ανταγωνιστεί οικονομικά.

Ακόμη όμως και να μην γίνει αυτό, είναι δύσκολο να μπορέσει η διοίκηση να καλύψει τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Μάλιστα, πιστεύεται ότι με πολύ μικρότερο κόστος μπορούν να έρθουν παίκτες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά βοηθώντας την ομάδα να επιστρέψει στην Α' Κατηγορία.

Συνεπώς, μετά τον Αρτούρ Βαλικάεφ, παρελθόν από την ομάδα με την ολοκλήρωση της σεζόν αναμένεται να αποτελέσουν οι Νίκος Ζιαμπάρης, Γιοάν Τριμπό και Ρομέου Τόρες, ενώ είναι επίσης δύσκολο να επιχειρηθεί προσπάθεια για ανανέωση του δανεισμού του Λούκα Πολίτσι.

 


Επιστροφή
στην αρχή