Ο Καμμένος, οι ΔΡΑΣίτες και οι προδοσίες

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Για να κράξεις Καμμένο; Πολλά! Ειδικά μετά το βέβηλο λαϊκισμό τους με το Νοράτλας στους τάφους. Ένα θέμα είναι και ποιος τον κράζει όμως, 20η Ιουλίου.

Θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να γιουχαΐσει τον Πάνο Καμμένο.

Για τον φαιδρό λαϊκισμό του χθες πάνω από τους τάφους των πεσόντων, επί παραδείγματι. Όπως και για την πατρότητα της ιδέας της τοποθέτησης ενός άλλου Νοράτλας στον χώρο, με συνεπακόλουθο να μοιάζει πια ο Τύμβος με λούνα παρκ.

Ειδικά η τραγική ιστορία της κατάρριψης του Νοράτλας άλλωστε, δεν προσφέρεται για τις φανφάρες κανενός Καμμένου ή άλλου.

Θα έπρεπε να τυγχάνει ιδιαίτερα ευαίσθητου χειρισμού λόγω του απλού γεγονότος ότι καταρρίφθηκε από δικά μας πυρά.

Και νομίζω πως ο τρόπος για να τιμηθούν οι ήρωες από μία χώρα η οποία έχει την ευθύνη για το λάθος που τους οδήγησε στον θάνατο, όσο κι αν το προσπερνάμε, ήταν άλλος. Σίγουρα πιο σεμνός έναντί τους από τέτοια κακόγουστα show.

Από εκεί και πέρα, το να γιουχαΐζει κανείς τον Καμμένο λόγω… Μακεδονίας και μάλιστα την επέτειο της εισβολής, ε, είναι κάπως.

Πόσω δε μάλλον να τον βρίζει δημοσίως. Και ακόμη χειρότερα, να είναι αυτός οι ακροδεξιοί του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ, τα… αμετανόητα γριβόπουλα του σήμερα, σύμβολο των οποίων είναι αυτός ο ανόητος ο οποίος ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β’ και προκάλεσε όσα προκάλεσε στην Κύπρο με τη δράση του.

Μιλάμε για μια οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1968 και η οποία με τη βοήθεια και την οικονομική αρωγή της Χούντας, του μεγάλου χρηματοδότη της ΕΟΚΑ Β’ Α. Ποταμιάνου και άλλων, είχε υπό τον έλεγχό την Ομοσπονδία Εθνικών Φοιτητικών Ενώσεων Κυπρίων (ΟΕΦΕΚ), όσο και την προσκείμενη, ούτως ή άλλως, στον Γρίβα Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ).

Η Δράσις και μέσω της η ΕΦΕΚ και η ΟΕΦΕΚ, ισχυρός ανήρ της οποίας ΟΕΦΕΚ είχε διατελέσει και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αρχηγός της ΕΟΚΑ Β’ μετά τον θάνατο του Γρίβα, σε κάποια στιγμή και διόλου τυχαία ήρθαν σε ρήξη με το καθεστώς Παπαδόπουλου, εκδίδοντας μια ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν –τάχα- την επαναφορά της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ήταν όμως και είναι μέχρι σήμερα γνωστό σε όλους πως οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι ήταν ένθερμοι υποστηρικτές των Απριλιανών, ήταν οι τελευταίοι που θα ήθελαν την επαναφορά της δημοκρατίας και πως, πίσω από την ανακοίνωση κρυβόταν η κόντρα του Γρίβα με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Ο τελευταίος είχε συμπαραταχθεί με τον Μακάριο και είχε καλέσει δημόσια τον Γρίβα -ο οποίος ήταν παράνομα στην Κύπρο βάζοντας βόμβες και δολοφονώντας στο πλαίσιο της τρομοκρατίας της ΕΟΚΑ Β’- να τερματίσει την εγκληματική δράση του.

Ο Παπαδόπουλος απέλασε λοιπόν ηγετικά στελέχη της ΕΦΕΚ και ΟΕΦΕΚ από την Ελλάδα, κάτι που σήμερα η ακροδεξιά αυτή οργάνωση -η οποία ας σημειωθεί συμμετέχει ενίοτε και σε τραμπουκισμούς με τους υμνητές της Επταετίας νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τους οποίους διατηρεί αδελφικές σχέσεις από τότε που εμφανίστηκαν- επιχειρεί να το παρουσιάσει ως…αντιδικτατορική δράση και με φοβερή αναίδεια ακόμα και ως προπομπό του Πολυτεχνείου!

Το πόση σχέση είχαν βέβαια με το…Πολυτεχνείο φάνηκε στη συνέχεια, όταν μετά από τον Νοέμβρη του 1973 και την ευκαιρία που άδραξε ο ολετήρας της Κύπρου και υποστηρικτής της «σκληρής» γραμμής Γρίβα για ανατροπή του Μακάριου, Δημήτριος Ιωαννίδης, για να ανατρέψει τον Γιέωργιο Παπαδόπουλο, οι… πρόδρομοι του Πολυτεχνείου απευθύνθηκαν προς τον νέο δικτάτορα συγχαίροντάς τον ολόθερμα. Τόσο Πολυτεχνείο.

Οι δε απελαθέντες ηγέτες τους του έγραφαν από την Κύπρο, επικρίνοντας τον Παπαδόπουλο και σημειώνοντας: «Ημείς οι απελαθέντες Κύπριοι φοιτηταί, μέλη των δ.σ. της ΕΦΕΚ και ΟΕΦΕΚ, σας συγχαίρομεν ολοψύχως διά την υπό την ηγεσίαν σας επιτυχίαν της νέας επαναστάσεως […] Ταξίαρχε, Είμεθα παρά το πλευρόν σας. Οι απανταχού της γης Έλληνες Κύπριοι φοιτηταί τους οποίους εμείς εκπροσωπούμεν σας συμπαρίστανται ολοψήχως. Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ένωσις!».

Απευθύνθηκαν δε και στον «Πρόεδρο» Γκιζίκη, τον «Πρωθυπουργό» Ανδρουτσόπουλο και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνο και τους έγραφαν τα ακόλουθα: «Απηλάθημεν διότι ακριβώς πιστεύομεν εις τα ίδια ιδανικά και αγωνιζόμεθα διά τους ίδιους σκοπούς της νέας Επαναστάσεως».

Της… «επαναστάσεως» του «σκληρού» Ιωαννίδη και της γραμμής του η οποία έφερε το Πραξικόπημα, την Εισβολή και την απώλεια της μισής μας χώρας στην Τουρκία.

Με εντολές εκείνης της «επαναστάσεως» ήταν και που οι εδώ χουντικοί και οι συνεργοί τους στο διάστημα 15 – 20/07/1974 είχαν αφήσει σχεδόν αφύλακτες τις βόρειες ακτές ενώ χαρτογραφούσαν, όπως ξέρουμε πια - και έστελναν τις πληροφορίες στην Αθήνα. Και από εκεί έφταναν στην Άγκυρα.

Συνεπώς, με όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα για το παρελθόν της οργάνωσης αυτής, και το κυριότερο, με τις αντιλήψεις της να μην έχουν αλλάξει και να μην έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής, όχι μόνο για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε αλλά και τη στάση που τήρησε, τι θα φώναζαν στον Καμμένο ή καλύτερα έστω και σ’ αυτόν; Για το Κυπριακό; Λογικό.

Ήταν όμως κουλό. Και για τις βρισιές τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Οι ίδιοι λένε πως φώναξαν μόνο το «Προδότες, αλήτες, πολιτικοί. Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ακόμα και έτσι να είναι όμως, μια τέτοια οργάνωση μετά από όλα τα πιο πάνω να μιλά ανήμερα της επετείου για προδοσίες;

Εν της αντροπής.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Keep calm περιμένοντας το τρυπάνι του «Stena IceMax»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, 09:40 (τελευταία ενημέρωση 09:40)

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή