Ο καλύτερος τρόπος να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά

BUZZLIFE /HEALTH

Είτε αγοράζεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου από το μανάβη, είτε από το σούπερ μάρκετ, είτε από τη βιολογική λαϊκή αγορά θα πρέπει να τα πλένεις καλά

Ένα ξέπλυμα με νερό αρκεί; Η ερευνήτρια Lilli He μαζί με την ομάδα της εξέτασαν τους δημοφιλέστερους τρόπους καθαρισμού οπωροκηπευτικών: νερό βρύσης, μαγειρική σόδα και διάλυμα χλωρίνης, συστατικό που συναντάται σε πολλά καθαριστικά του είδους στην αγορά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο καλύτερος τρόπος να πλένεις τα λαχανικά σου είναι με μπέικιν σόδα, καθώς έτσι απομακρύνεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων. Η He μάλιστα μιλώντας στο CNN αποκάλυψε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να καθαρίσουμε τα οπωροκηπευτικά μας είναι να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα. “Έτσι απομακρύνουμε πολλά από τα φυτοφάρμακα”, υποστηρίζει. “Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο πλένοντάς τα”.

Επειδή όμως τα μικρόβια παραμονεύουν και στις επιφάνειες της κουζίνας μας, ρίξε μια ματιά και στις παρακάτω χρήσεις της μαγειρικής σόδας:


Επιστροφή
στην αρχή