Ο Ιωνάς ΖΗ! Και διάφορα άλλα απίστευτα

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Την ίδια μέρα που ο Ιωνάς έπαψε να είναι Πουθενάς, ο Περδίκης ανακάλυψε το περιβάλλον και οι απέναντι βρήκαν, λένε, αέριο. Ήγγικεν η Συντέλεια;

Η βασική επιφύλαξη είναι πως και εκείνοι, όπως και εμείς, είναι ένα έθνος άλλωστε και αποδεικνύεται πλέον και γενετικά, είναι φοβερά… λαφαζάνηες. Ωστόσο, εδώ μιλάνε για αποτελέσματα ερευνών.

Και με βάση τα αποτελέσματα αυτά, το ΔΗΚΟ του Ντενκτάς και το ΚΕΕ του Οζγκιουργκιούν πρώην Έρογλου, οι ομοϊδεάτες του Ψευτονικόλα που ψευδοσυγκυβερνούν απέναντι, λένε ότι έχουν βρει «μεγάλες ποσότητες» φυσικού αερίου έξω από την ΑΟΖ της ΚΔ μάλιστα.

Να θυμίσω ότι αυτό ερευνούσε το Barbaros όλο αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων. Το είχε αποκαλύψει προ καιρού η Milliyet, αλλά κανείς δεν τα προσέχει αυτά εδώ. Τώρα θα μου πείτε, χωρίς γεώτρηση πώς ξέρουν πόσο μεγάλες είναι οι ποσότητες; Σωστό.

Έτσι όμως δεν… αέριζαν και οι δικοί μας μέχρι τις γεωτρήσεις; Εμάς έδιναν μέχρι και υπολογισμούς σε εκατομμύρια κυβικά, τα ξεχάσατε; Που τα έχαφταν όλοι εδώ και νόμιζαν κιόλας, αυτό είναι το πιο τραγικό, ότι θα γίνουν όλοι εκατομμυριούχοι;

Υπό αυτές τις περιστάσεις και με δεδομένο ότι, είπαμε, είμαστε το ίδιο έθνος έστω κι αν μας έμαθαν να το αρνούμαστε -και εμάς και εκείνους- το «μεγάλες ποσότητες» είναι και μάλλον μετρημένο για… κυπριακή δήλωση.

Σκεφτήκατε όμως να έχουν όντως και αξιοποιήσιμες ποσότητες εκείνοι απέναντι, την ώρα που εμείς εδώ ζούμε ακόμα το χουνέρι του αιώνα με τον θησαυρό-άνθρακα; Όλοι αυτοί που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην αφήσουν τη λύση να προχωρήσει πιστεύοντας ότι θα μας μείνει εμάς το αέριο (το φυσικό εννοώ, όχι το άλλο, αυτό θα μας μείνει σίγουρα) τι θα πουν άραγε;

Δεν πρέπει να δημευθούν οι περιουσίες τους, μαζί με πολλά άλλα, για να αποζημιωθούν τουλάχιστον οι πρόσφυγες; Δεν είναι το λιγότερο; (!)

Ας αλλάξουμε θέμα: Το επόμενο είναι σύντομο. Ο Ιωνάς ΖΗ! Όχι μόνο ζει αλλά ξέρει ότι του ανατέθηκε και ένα υπουργείο που το λένε Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Ευτυχώς το κατάλαβε πριν τις Προεδρικές ή μάλλον το κατάλαβε λόγω προεδρικών. Αφού μετά τη συγκέντρωση των αμπελοπουλοπούληδων στο Παραλίμνι αποφάσισε να κινηθεί!

Και να ερευνήσει! Όχι την παράνομη εμπορία του προστατευόμενου είδους που θανατώνεται στα ξόβεργα, στα οποία αφανίζονται και άλλα είδη, όχι τα παράνομα έσοδα των 15 εκατ. τον χρόνο περίπου, όχι την ανάμειξη του υποκόσμου στο εμπόριο, αυτό το οποίο κάνει τη χώρα του ρεζίλι διεθνώς, αλλά… τις οργανώσεις των ακτιβιστών.

Θετικό βέβαια ότι ξανάγινε Ιωνάς από… πουθενάς. Να ήταν και για τον σωστό λόγο; Μιλάμε για το αντίστοιχο στο κυβερνητικό σχήμα με τον Casper Γιωρκάτζη στον Δήμο Λευκωσίας.

Και ο τελευταίος είχε και έναν πατέρα «Χουντίνι» εάν φυσικά δεν τον άφηναν όντως οι Εγγλέζοι να δραπετεύει. Ο Ιωνάς πού τα βρήκε τα γονίδια της εξαφάνισης; Μυστήριο!

Άλλη μια γαμάτη επιλογή του Προέδρου μας, ο Ιωνάς: ο Αόρατος των Αοράτων.

Και ένα λατρεμένο θέμα για το κλείσιμο: Λάβρος ο Περδίκης για τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη ειδικά στον τομέα του Περιβάλλοντος. Τα είπε στο ΡΙΚ. Και μίλησε για διάφορα: για τα αμπελοπούλια, τα απόβλητα, «όλα τα μεγάλα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος», όπως είπε. Και είχε δίκαιο. Επί της ουσίας.

Μόνο που ηθικά είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλά. Και έχει και πολύ θράσος.

Διότι πρώτον το «περιβαλλοντικό» κίνημά του, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο -εξ ου και το αποτέλεσμα- αναλώνει το 90% του χρόνου του και της ευκαιρίας του να παρέμβει δημόσια στο να παριστάνει ο Περδίκης τον ειδήμονα στο Κυπριακό (σ.σ. με τραγικά αποτελέσματα, αρκεί να σας θυμίσω τη φαιδρότητα με τις σημαίες στη συνάντηση Τουρκίας - «ΤΔΒΚ» στο Κραν Μοντανά).

Εσχάτως δε, στο να κάνει εκτός από τον νεκροθάφτη της Ένωσης και τον κλακαδόρο του ΕΛΑΜ σε συνέδρια για την αναζήτηση νέων στρατηγικών στο Κυπριακό (με τους νεοναζί), αλλά και την… παραδουλεύτρα της Στράκκας και της υποψηφιότητας του Ψευτονικόλα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αραιά και πού ασχολείται το Κίνημα με αυτά που θα έπρεπε να το απασχολούν. Εάν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα ειδικά.

Και δεύτερον και χειρότερο εκείνη η τραγική κυρία Παντελίτσα, Φροσούλα πώς τη λένε, η πρώην γενική γραμματέας των Οικολόγων (σ.σ. μέχρι να αλλάξει το καταστατικό για να ξαναμπεί ο Περδίκης αρχηγός - παρ’ ότι είχε δεσμευτεί να παραιτηθεί κάποτε), αυτή, Γιώρκο μου, δεν είναι η Επίτροπος Περιβάλλοντος; (!)

Τι έκανε όλο αυτό το διάστημα στο αξίωμα; Πώς και πότε της υπέδειξε το Κίνημα Οικολόγων τι πρέπει να κάνει, όπως κάνουν για τους πάντες μέχρι και τον ΟΗΕ; Και αφού δεν έκανε κάτι, γιατί δεν τοποθετούνται και για τη συντρόφισσά τους;

Εδώ έχασε το κελάηδημά του ο Περδίκης;

Και δεν ενοχλείται ο τόσο ευαίσθητος με όλα Γιώρκος, ούτε για το ότι η κυρία αυτή αμείβεται με 4.061 ευρώ τον μήνα, την ώρα που καταγράφεται, όπως μας είπε, «πλήρης κατάρρευση» της κυβέρνησης και σ’ αυτόν τον τομέα;

Θα μου πείτε, από άνθρωπο ο οποίος δέχθηκε να εισπράξει πάνω από 200.000 ευρώ από το κράτος (και μέσα στην κρίση) για επίδομα σοφέρ που ποτέ δεν είχε και ο οποίος είχε το θράσος να μας πει πως δεν τα πήρε ο ίδιος αλλά τα έδωσε στο κόμμα του, ωσάν να άλλαζε κάτι αυτό, πόση τσίπα να περιμένεις; Και γιατί;


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Η αξιοπιστία κερδίζεται (Του Χρύσανθου Μανώλη)

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 19.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Διορισμοί και ξάφνιασμα πάνε μαζί. Γιατί, όμως, μάνα μου;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 19.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Χειροπέδες στα χέρια που αρνούνται να πιάσουν όπλο

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 18.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή