Ο Ιερ. Παπαδόπουλος νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας ΕΕ στην Κύπρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος εργάζεται στην Επιτροπή για σχεδόν 30 έτη και έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία σε σειρά διαφορετικών τομέων πολιτικής.

Ο Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα την 1η Φεβρουαρίου 2018, και ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος θα αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στην Κύπρο την 1η Απριλίου 2018, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Έλληνας υπήκοος, εργάζεται στην Επιτροπή για σχεδόν 30 έτη και έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία σε σειρά διαφορετικών τομέων πολιτικής, καθώς και στην πολιτική επικοινωνία.

Επί του παρόντος, υπηρετεί ως προϊστάμενος της μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας που είναι επιφορτισμένη με την ενημέρωση των πολιτών, ενώ κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής προϊστάμενος της αρμόδιας για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες μονάδας, καθώς και ως επικεφαλής και ως ασκών καθήκοντα επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα κατά το διάστημα 2006-2010. Προηγουμένως, είχε εργαστεί στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.

Ο κ. Μαρκοπουλιώτης, επίσης Έλληνας υπήκοος, θα φέρει στο νέο του ρόλο την άριστη γνώση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ την οποία έχει αποκτήσει στα τριάντα έτη σταδιοδρομίας του στην Κομισιόν, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επαφών με φορείς στην Ελλάδα, επισημαίνεται.

Αφότου προσλήφθηκε στην Κομισιόν το 1987, ο κ. Μαρκοπουλιώτης υπηρέτησε σε σειρά συμβουλευτικών και διοικητικών θέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η περιφερειακή πολιτική, οι θαλάσσιες υποθέσεις, η απασχόληση, η αλιεία και η επικοινωνία. Επίσης, υπηρέτησε στα ιδιαίτερα γραφεία των Επιτρόπων Bruce Millan και Monika Wulf-Mathies, αρμόδιων για τις περιφερειακές πολιτικές και το ταμείο συνοχής στις Επιτροπές Delors II και Santer, αντιστοίχως.

Κατά το διάστημα 2001-2006 διετέλεσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ το 2006, αφού επέστρεψε στις Βρυξέλλες, διορίστηκε προϊστάμενος της μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό των αντιπροσωπειών στα κράτη μέλη. Από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ο κ. Μαρκοπουλιώτης εργάστηκε ως επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία ήταν αρμόδια για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία, ενώ από τον Μάρτιο του 2012 υπηρετεί ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο.


Επιστροφή
στην αρχή