Ο Γρηγόρης Αυξεντίου έγινε αντιστράτηγος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

01
04

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, θέτοντας ως άμεσο στόχο της Ελλάδας τον τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο

Εκδήλωση τιμητικής προαγωγής του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου στο βαθμό του αντιστράτηγου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κιλκίς της Ελλάδας, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου.

Στην ομιλία του ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο, η επανένωση του νησιού και η κατάργηση του αναχρονιστικού, όπως το χαρακτήρισε, συστήματος των εγγυήσεων. 

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «Σήμερα, ο κυπριακός Ελληνισμός εξακολουθεί να βιώνει κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στέρηση θεμελιωδών ελευθεριών» σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου, ως σταθερός συμπαραστάτης.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε προς κάθε κατεύθυνση, ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, γιατί είναι ποτισμένη με αίμα, στα χιλιάδες χρόνια της Ιστορίας μας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει».


Επιστροφή
στην αρχή