Ο Ερντογάν αποκάλεσε τον ανθυποψήφιό του Ιντζέ, Χίτλερ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός ο λαός μου θα σου δείξει ποια είναι τα όριά σου στις 24 Ιουνίου, εσένα που δεν ξέρεις τα όριά σου. Από πότε εσύ έγινες Χίτλερ;

“Από πότε έγινες Χίτλερ;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον υποψήφιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουχαρρέμ Ιντζέ, επειδή σε τηλεοπτική εκπομπή είχε δηλώσει πως θα αφαιρέσει τις βαθμίδες από τον διοικητή του τουρκικού στρατού Ισμαίλ Μετίν ο οποίος είχε παραβρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση του Ταγίπ Ερντογάν και τον χειροκροτούσε. 

“Ξέρετε πόσοι τρομοκράτες ακινητοποιήθηκαν στην επιχείρηση Αφρίν; 4 χιλιάδες 497. Τώρα στο Βόρειο Ιράκ 446. Εντός της χώρας 443. Αυτά είναι για τους τελευταίους μήνες. Κι όμως ξέρετε τί λέει ο κ. Ιντζέ για τον ήρωα διοικητή μας που είναι επικεφαλής όλων αυτών των επιχειρήσεων; Θα σου πάρω τις βαθμίδες σου λέει. Αυτός ο λαός μου θα σου δείξει ποια είναι τα όριά σου στις 24 Ιουνίου, εσένα που δεν ξέρεις τα όριά σου. Από πότε εσύ έγινες Χίτλερ; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Η Τουρκία έχει δικαστήρια, αυτό μάθε το”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 


Επιστροφή
στην αρχή