Ο χάρτης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη σύμφωνα με την Europol

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

68 άνθρωποι έχασαν το 2017 την ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος αναφέρει σε ανακοίνωση της η Europol.

68 άνθρωποι έχασαν το 2017 την ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος αναφέρει σε ανακοίνωση της η Europol. Παρά το γεγονός ότι τα θύματα μειώθηκαν από την περασμένη χρονιά οι τρομοκρατικές επιθέσεις όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπό τα πιο πάνω δεδομένα η Europol εξέδωσε μία έκθεση στην οποία καταγράφονται λεπτομέρειες για όλες τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 

Σύμφωνα με την έκθεση

  • 9 ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν 205 αποτυχημένες απόπειρες για τρομοκρατία. Το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με τις 142 αποτυχημένες επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2016.
  • 3 επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 68 ανθρώπων και τον τραυματισμό 844. Και οι τρεις επιθέσεις συνδέονται με ισλαμιστική τρομοκρατία.
  • 975 πρόσωπα συνελήφθησαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι περισσότεροι συλληφθέντες σχετίζονται με τζιχαντιστικές ομάδας

 

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος σημειώθηκαν επίσης:

 

  • 137 επιθέσεις που σχετίζονται με ακροδεξιές ή αποσχιστικές ομάδες εκ των οποίων οι 88 σημειώθηκαν στην Βόρειο Ιρλανδία
  • 24 επιθέσεις που σχετίζονται με ακροαριστερές ή αναρχικές ομάδες.

Επιστροφή
στην αρχή