Ο άθλος του Φαίδωνα Φαίδωνος- Η πάφος ανέβασε ψηλά τον πήχη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο ένθερμων υποστηρικτών του, το ποσοστό του Φαίδωνα Φαίδωνος στις δημοτικές εκλογές.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και η νίκη για τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος δεν ήταν έκπληξη όμως το εκλογικό ποσοστό που εξασφάλισε ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και ένθερμων υποστηρικτών του. Έχοντας τη στήριξη μόνον του ΔΗΣΥ και τον Οικολόγων οι οποίοι στον Δήμο Πάφου έχουν πολύ μικρές δυνάμεις ο Φαίδωνας Φαίδωνος εξασφάλισε ποσοστό 55,66 %, και 7.296 ψήφους έναντι ποσοστού 44,34% και 5.811 ψήφους του ανθυποψηφίου του Άκη Χρυσόμηλου ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη των κομμάτων ΕΔΕΚ - ΔΗΚΟ -ΑΚΕΛ και Συμμαχίας Πολιτών. Ο θρίαμβος του κ. Φαίδωνος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, αν συγκριθεί με τα ποσοστά που είχε λάβει στις ενδιάμεσες εκλογές. Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση ο ίδιος είχε λάβει 4.609 ψήφους ή ποσοστό 49,08%. ο Άριστος Βασιλειάδης που είχε υποστηριχθεί τότε από τα κόμματα ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΑΚΕΛ είχε λάβει 2.583 ψήφους ή ποσοστό 27,51%, ο Δώρος Παφίτης αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είχε λάβει τότε 1.095 ψήφους ή ποσοστό 11,69%, ο Ανδρέας Μασούρας των Οικολόγων τότε με 207 ψήφους ή ποσοστό 2,20%, ο Ανδρέας Χρυσάνθου που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αλληλεγγύη και ο οποίος τώρα υποστήριξε τον Άκη Χρυσόμηλο είχε λάβει τότε 517 ψήφους ή ποσοστό 5,51%, ο Βαγγέλης Μαυρονικόλας με 144 ψήφους ή ποσοστό 1,53%, ο Χρύσανθος Χρυσάνθου 137 ψήφους ή ποσοστό 1,46% και η Σόφη Χαμπιαουρίδου 98 ψήφους ή ποσοστό 1,04%. Με εξαίρεση τον κ. Μασούρα ο οποίος έχει φύγει πλέον από τους Οικολόγους και συνεργάζεται με τον ΔΗΣΥ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι του 2015 τώρα επίσημα ή ανεπίσημα στήριζαν την υποψηφιότητα του Άκη Χρυσόμηλου.

 Απέναντι στους μηχανισμούς

 

Πέρα από τα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Άκη Χρυσόμηλου τους μηχανισμούς τους και ένα στελεχιακό δυναμικό το οποίο εργάστηκε με πάθος για την εκλογή του, ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων αυτών κομμάτων ακόμα και μελών τους όχι μόνον δεν πείστηκαν, αλλά έκαναν και υπέρβαση υποστηρίζοντας την επανεκλογή του κ. Φαίδωνος. Το γεγονός ότι το κομματικό ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου εξασφάλισε 4.965 ψήφους και ποσοστό 38,93% είναι ενδεικτικό της απήχησης του Φαίδωνα ο οποίος έλαβε περίπου 3.000 ψήφους περισσότερους και ποσοστό 17% μεγαλύτερο από το κόμμα του.

 

Επιβράβευση

 

Το μέγεθος της νίκης του δημάρχου Πάφου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχε απέναντί του και ένα κομμάτι του ΔΗΣΥ. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες του κόμματός του δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για τη στήριξή του και θα χαίρονταν πολύ αν έχανε. Παράλληλα τα έργα που εκτελούνται στην πόλη προκάλεσαν ένα πρωτοφανές κυκλοφοριακό κομφούζιο και έπληξαν πολλούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σαφής επιδοκιμασία και επιβράβευση του εκλογικού σώματος για τον τρόπο που ο κ. Φαίδωνος διαχειρίστηκε την εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε από φορείς κόμματα και διάφορους παράγοντες, ο κ. Φαίδωνος δεν δίστασε να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές, προχώρησε σε μεγάλες τομές στον τρόπο λειτουργίας του δήμου, ενώ δρομολόγησε και πολύ σημαντικά έργα τα οποία αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης. Η εκλογική νίκη του κ. Φαίδωνος έχει και πολιτική σημασία λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην αποκάλυψη σκανδάλων διαφθοράς για τα οποία βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης τοπικοί παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα όπως είναι ο τέως δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας.

 

Ψηλά ο πήχης

 

Με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την επανεκλογή του κ. Φαίδωνος έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος για την Πάφο και άρχισε να γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της πόλης. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρά τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Φαίδωνα, κάνοντας μιαν ιστορική υπέρβαση. Επιβράβευσε έναν άνθρωπο ο οποίος τόλμησε, συγκρούστηκε με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, κατεστημένες αντιλήψεις, έβαλε πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον, αψήφησε ακόμα και τις υποδείξεις του δικού του κόμματος και εγκαινίασε μια νέα εποχή στη διαχείριση του δήμου. Η νίκη του Φαίδωνα με 17 μονάδες παραπάνω από την εκλογική δύναμη που κατέγραψε ο ΔΗΣΥ ήταν μια σαφής απόδειξη ότι οι πολίτες τον εμπιστεύτηκαν και τον επιβράβευσαν για τα δύο χρόνια που άσκησε την εξουσία στον δήμο. Όσο και αν επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να θολώσουν κάποιοι τα νερά με λάσπη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η πραγματικότητα ήταν εκεί και μπορούσε να την αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης. Σε δύο χρόνια στην Πάφο έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν τα τελευταία 20 χρόνια και η πόλη είναι μπροστά σε ένα μεγάλο άλμα το οποίο θα συντελεστεί με την ολοκλήρωση όλων των έργων τα οποία σήμερα εκτελούνται. Όσοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν ή να υποτιμήσουν τη συμβολή του Φαίδωνα σε αυτό και τη ριζική αλλαγή που συντελείται στην Πάφο πήραν την απάντηση την Κυριακή. Όσοι επένδυσαν στην γκρίνια όσων επηρεάζονταν αρνητικά ή όσων τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα θίχτηκαν από αυτές τις αλλαγές πήραν την ηχηρή απάντηση από τους πολίτες. Οι ψίθυροι, οι κακόβουλες διαδόσεις, τα κουτσομπολιά και τα συνθήματα κενού περιεχόμενου δεν μπορούσαν να παρασύρουν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Με το εκλογικό ποσοστό που εξασφάλισε ο κ. Φαίδωνος οι πολίτες βέβαια δεν του έδωσαν εν λευκώ εντολή, αλλά έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη. Τώρα ο κ. Φαίδωνος με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή έχει όλα όσα χρειάζεται, για να προχωρήσει με τολμηρά βήματα και άνεση χρόνου στο να υλοποιήσει όλα όσα έχει διακηρύξει και να καταστήσει τον Δήμο Πάφου πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας, με χρηστή διοίκηση και συμβολή στην ανάπτυξη.

 

Ήθελαν ρεβάνς

 

Ο Άκης Χρυσόμηλος ως προσωπικότητα ήταν και παραμένει πολύ συμπαθής, άριστος επαγγελματίας, ενεργός πολίτης, προσέφερε στα κοινά και ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο που να τον συνδέει με τα λαμόγια που λυμαίνονταν τον δήμο και την Πάφο τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς και για τον ίδιο πάνω του γαντζώθηκαν και πρωτοστατούσαν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία όλοι εκείνοι που ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς από τον Φαίδωνα. Όλοι όσοι στήριζαν ή ήταν μέρος αυτού του σαθρού οικοδομήματος των σκανδάλων και της διαφθοράς όχι μόνο γαντζώθηκαν πάνω και γύρω από τον κ. Χρυσόμηλο, αλλά καθόριζαν και την προεκλογική του ταχτική. Τα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητά του πέρα από τα στελέχη τους δεν κατάφεραν να πείσουν την εκλογική τους βάση και ο λόγος είναι απλός. Απέτυχαν να παρουσιάσουν και δεν είχαν να προτείνουν, τίποτε διαφορετικό και το μόνο που αναμασούσαν ήταν συνθήματα του παρελθόντος τα οποία όμως σήμερα δεν μπορούν να πείσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την αποκέντρωση εξουσιών τώρα «πήγαμε» στο Νάτο

Πολίτης News, 03:15 (τελευταία ενημέρωση 03:15)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκρίζαρε η νεκρή ζώνη στη Δένεια

Πολίτης News, 02:10 (τελευταία ενημέρωση 02:10)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λύπη εκφράζει ο Υπουργός για απόφαση ΠΑΣΥΚΙ να προβεί σε μέτρα

Πολίτης News, 20.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή