Ο ΑΠΟΕΛ, η UEFA και τα πέναλτι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν ο αγώνας στο Καζακστάν οδηγήθηκε στα πέναλτι, είναι πιθανόν οι άνθρωποι της UEFA να είχαν ξεκάθαρη προτίμηση

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Kυριακής 2/9)

 

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν ο αγώνας της Αστάνα με τον ΑΠΟΕΛ οδηγήθηκε στα πέναλτι, είναι πιθανόν οι άνθρωποι της UEFA να είχαν ξεκάθαρη προτίμηση. Και αυτή ήταν προς την Αστάνα.

Γιατί; Είναι απλό. Σε περίπτωση που προκρίνονταν τρεις ομάδες της Κύπρου στους ομίλους, τότε αναγκαστικά θα έπρεπε κάποιοι αγώνες να διεξάγονταν Τρίτη και όχι Πέμπτη, που είναι η καθιερωμένη ημέρα του Europa League.

Και όπως και να το κάνουμε, όταν είσαι η UEFA και έχεις να επιλέξεις ένα από τα δύο σενάρια, θα προτιμήσεις αυτό που έχει μάθει ο κόσμος.

Φυσικά, εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσαν να γνώριζαν τι θα συνέβαινε αργότερα, στα παιχνίδια του Απόλλωνα και της ΑΕΚ, όμως ενδεχόμενος αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ θα τους έβγαζε από μία παραπάνω έγνοια.

Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν τη… χάρη στην UEFA και αφού… κατόρθωσαν (γιατί ναι είναι κατόρθωμα!) σε πέντε χτυπήματα πέναλτι να βάλουν μόνο το ένα, φέτος θα βλέπουμε Europa League μόνο τις Πέμπτες και όχι και τις Τρίτες...


Επιστροφή
στην αρχή