O απόδημος, οι... βιασμοί και τα φάρμακα

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Λείπει, λέει, χρόνια. Με αφορμή δε τα φάρμακα διερωτάται γιατί Ε/Κ πάνε «στους βιαστές τους για μασάζ». Δεν έφταναν οι εδώ, θα έχουμε κι αυτούς τώρα.

«Ίσως επειδή απουσιάζω πολλά χρόνια από την Κύπρο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί βρε παιδιά να πηγαίνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας Ελληνοκύπριοι στους βιαστές τους για μασάζ;»

Καταλάβατε; Δεν μας έφταναν οι εδώ, έχουμε και τους έξω… Το ‘γραψε ένας με ψευδώνυμο κάτω από την είδηση ότι η (ο Ανύπαρκτος να την κάνει αλλά ας είναι…) Δημοκρατία αποφάσισε να επιτρέπει τη μεταφορά φαρμάκων από τον βορρά, νοουμένου ότι είναι για προσωπική χρήση και καλύπτουν τις ανάγκες για έναν μήνα.

Για την ακρίβεια, αυτό δεν απαγορευόταν ποτέ από τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής. Απλώς η μη απαγόρευση ερμηνευόταν από διάφορους bullies των οδοφραγμάτων ως… δεν ξέρω και εγώ να σας πω τι, η λογική δεν με αφήνει, αλλά τέλος πάντων έλεγαν στον κόσμο ότι δεν επιτρεπόταν κ.τ.λ., γνωρίζοντας ότι ψεύδονταν.

Ενίοτε και ότι είναι πλαστά και επικίνδυνα, γνωρίζοντας πάλι πως ψεύδονταν. Άλλωστε άμα ήταν έτσι θα ήταν όλοι άρρωστοι απέναντι, χώρια που οι ίδιες διεθνείς φαρμακευτικές που τα φτιάχνουν για εδώ τα κάνουν και για την τουρκική αγορά. Από εκεί τα εισάγουν οι Τ/Κ.

Ψεύδονταν, λοιπόν, διάφοροι bullies των τελωνείων, όπως κάνουν και κάποιοι της Αστυνομίας στα οδοφράγματα. Όμως, τόσους άθλιους πληρώνουν οι φόροι μας για να κάνουν το κράτος καφενέ αναλόγως των προσωπικών τους κολλημάτων. Εδώ θα κολλήσουμε; Είναι το ίδιο με τα πλείστα άλλα τριτοκοσμικά κράτη, απλώς εδώ οι φόροι είναι υψηλότεροι.

Το πρόβλημά μου όμως (σήμερα…) δεν είναι τόσο το ίδιο το ζήτημα, όσο αυτό που σας έγραψα στην αρχή. Δεν λέω να μην έχουν άποψη, όλοι τη δικαιούνται, αλλά με κάτι τέτοιους νευριάζω πολύ.

«Ίσως επειδή απουσιάζω πολλά χρόνια από την Κύπρο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί βρε παιδιά να πηγαίνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας Ελληνοκύπριοι στους βιαστές τους για μασάζ;».

Θα την κάνω την προσπάθεια και θα προσπεράσω, όσο μπορώ, την πείνα που βγάζει η κατάληξη του σχολίου και η οποία είναι μόνιμο γνώρισμα πια σε αυτή την κατηγορία των bash πατριωτών του ίντερνετ.

Αν δεν είναι σεξισμός με τις γυναίκες, αν δεν είναι φαντασιακή γιγάντωση του ανδρισμού τους, αν δεν είναι ομοφοβία, είναι βιασμοί, μασατζούδες και διάφορα άλλα. Εξυπνακισμοί πρώτου επιπέδου, αγοραίοι και βλακώδεις οι οποίοι φανερώνουν κυρίως ότι… κολλήσαμε στη μοριοδότηση όπως ακριβώς έγινε και στην εκπαίδευση αυτό το διάστημα.

Όταν το φάρμακο είναι στο ίντερνετ και είναι δωρεάν. Pornhub, Χhamster, YouPorn και πάει λέγοντας, γενναίε εσύ απόδημε Λεωνίδα και κάθε Λεωνίδα. Και δεν είναι επειδή λείπεις χρόνια όπως λες, νομίζω. Είναι σοβαρότερο αγάπη μου. Και με εσάς εκεί και με τους ίδιους εδώ.

Αν δεν ξέρεις και λείπεις χρόνια, διάβασε και μάθε πριν ανοίξεις το στόμα σου. Διάβασε να μάθεις εδώ που ζούμε εμείς, όχι εκεί που ζεις εσύ, τι γίνεται με τα φάρμακα αλλά και τους μισθούς και τις συντάξεις του κοσμάκη και πόσο δύσκολο είναι για πάρα πολύ κόσμο να πάρει φάρμακα που του χρειάζονται για να ζήσει. Πρόσεξέ με. Για να ζήσει.

Διάβασε και μάθε για τα παιχνίδια που παίχτηκαν τόσα χρόνια και παίζονται ακόμα με τα φάρμακα και την τιμολόγησή τους, για τα φτηνά φάρμακα και σκευάσματα που «δεν βγαίνουν πια» και έχουν αντικατασταθεί στην αγορά από ακριβότερα, αλλά όλως παραδόξως απέναντι υπάρχουν στο εν τέταρτον και το εν πέμπτον της τιμής, όπως και στην Ελλάδα μισοτιμής.

Διάβασε και μάθε για όλα τα φάρμακα που θα έπρεπε να δίνουν τα νοσοκομεία αλλά δεν τα δίνουν πια και δίνουν… «παρόμοια» που πολλές φορές δεν κάνουν για τον συγκεκριμένο ασθενή και ενίοτε είναι και επικίνδυνα για την περίπτωσή του και έτσι οι ασθενείς πρέπει να αγοράσουν τα φάρμακα μόνοι τους, αλλά δεν έχουν τα λεφτά.

Τι νόμισες, δηλαδή, πως επειδή την έκανες εσύ χρόνια όπως λες και ζεις σε χώρα κανονική όπου αυτά ρυθμίζονται είναι όλοι εδώ τόσο τυχεροί; Ξέρεις πόσες δεκάδες χιλιάδες τη βγάζουν με τις τρεις και εξήντα των συντάξεων; Ξέρεις πόσοι δούλευαν μια ζωή για να μην έχουν τώρα να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους ή έστω κάποια από αυτά που χρειάζονται;

Δεν φτάνει που έχουμε εδώ τον κάθε και την κάθε μην πω, οι οποίοι επειδή οι ίδιοι έχουν τα λεφτά να τα πληρώνουν ή την ασφάλεια να τους τα πληρώνει πουλούν πατριωτισμό της οκάς, θα σας έχουμε και εσάς με τα συστήματα υγείας σας και την κοινωνική πρόνοια εκεί που ζείτε να μας κάνετε τους έξυπνους τώρα;

Κάτσε, αγάπη μου, στη χώρα που είσαι, ζήσε τη ζωή σου και άσε μας στην ησυχία μας διότι παρατράβηξε αυτό το ανέκδοτο με τα μαθήματα πατριωτισμού από τις Αμέρικες, τους Καναδάδες, τις Αυστραλίες και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο.

Που θα διερωτηθείτε κιόλας και εσύ και οι όμοιοί σου εκεί κι εδώ, «…γιατί βρε παιδιά να πηγαίνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας Ελληνοκύπριοι στους βιαστές τους για μασάζ;». Γιατί και εσένα, αν η μάνα σου ή ο πατέρας σου ή εσύ ή τα παιδιά σου χρειαζόσασταν φάρμακα και δεν είχατε να τα αγοράσετε, αυτό θα έκανες. Και δεν είναι καθόλου κακό.

Τράβα λοιπόν, άνθρωπέ μου, στη δουλειά σου. Και αντί να βρίζετε τον κοσμάκη που παλεύει να τα βγάλει πέρα, get a fucking life, που λένε και πιο έξω. Και ζήστε την όσο καλύτερα μπορείτε. Χωρίς άγνοια και μιζέρια.

Και πού ‘σαι; Μείνε εκεί που είσαι. Όχι μόνο γιατί έχουμε αμέτρητους του είδους σου εδώ, αλλά και γιατί δεν ξέρεις πόσο τυχερός είσαι που δεν ζεις εδώ πλέον. Ρώτα μας και εμάς!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Αν υπήρχε διεθνές δίκαιο (Του Σενέρ Λεβέντ)

Πολίτης News, 13:10 (τελευταία ενημέρωση 13:10)

ΑΠΟΨΗ

Το βελόνι και η τρύπα του (Της Κάτιας Σάββα)

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 11:18 (τελευταία ενημέρωση 11:18)

ΑΠΟΨΗ

O Λιλλήκας, ο χωρισμός και όσα πρέπει να μάθει ο τόπος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

Επιστροφή
στην αρχή