O Αμβρόσιος αντεπιτίθεται στους επικριτές του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Ο μόνος που γλύτωσε από τα βέλη του Μητροπολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού δεν γίνεται καμία αναφορά στις αποστάσεις που πήρε ο κ.Ιερώνυμος

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος μία και πλέον εβδομάδα μετά την δήλωση του με αφορμή της καταστροφικές πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική με τα δεκάδες θύματα, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας και στους πολίτες, έρχεται να απαντήσει σε όσους τον επικρίνουν.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Άνθιμου σε Αμβρόσιο: «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!»

Όπως αναφέρει η huffingtonpost.gr, φυσικά ο Μητροπολίτης, δεν ανακαλεί τη δήλωση του, (περί του «Άθεου Τσίπρα που επισύρει την κατάρα του θεού») και την μεταφυσική εξήγηση που δίνει ο ίδιος στην τραγικά γεγονότα των ημερών. Ούτε φυσικά ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε, τον θυμό, την οργή. Και φυσικά δεν επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση για τη δήλωση του. Αντιθέτως, μάλλον έκρινε πως έπρεπε να απαντήσει επειδή, λέει, οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν και η φρασεολογία κατά του ιδίου «έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων» κατά των επικριτών και υπέρ του ιδίου ενώ παραθέτει αυτές τις «φωνές απελπισίας» επικαλούμενος δύο συγκεκριμένα δημοσιεύματα (αν και δεν παραθέτει την πηγή τους).

Διαβάστε επίσης: Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: «Λυπηρό το φαινόμενο...»

Αντιθέτως, σε κείμενο που έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό του, φροντίζει να κατσαδιάσει τον «απρεπή λόγο» του νέου «κατά τη χειροτονία Αρχιερεύς» που «μας προσέβαλε και μάλιστα με περισσή αναίδεια (το γνωστό πλέον «Σκάσε επιτέλους» αλλά και Αρχιερείς που (φευ!) τόλμησαν να «έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη!».

Ο μόνος που γλύτωσε από τα βέλη του Μητροπολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού δεν γίνεται καμία αναφορά στις αποστάσεις που πήρε ο κ.Ιερώνυμος από τις δηλώσεις. Οι πιο εύκολοι στόχοι όμως, δεν είχαν αυτή την τύχη.

«ΦΩΝΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΑ!

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ανάρτησή μας της 24ης Ιουλίου τάραξε τα πνεύματα! Πολλοί ικανοποιήθησαν και ακόμη περισσότεροι σκανδαλίσθησαν! Ακόμη και ένας Διάκονος ύψωσε την φωνήν του για να μας......συνετίσει με τον απρεπή λόγο του, το γνωστό «ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, Αμβρόσιε»!

Μεταξύ πολλών άλλων και αρκετοί Αρχιερείς εν Χριστώ Αδελφοί μας έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη! Κορυφαίος μεταξύ αυτών ένας πολύ νέος κατά την χειροτονία Αρχιερεύς, χειροτονήθηκε μόλις τον Ιούνιον του 2014, μας προσέβαλε, και μάλιστα με περισσή αναίδεια, γράφοντας και λέγοντας, ότι ο Καλαβρύτων «τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία»! 

Η στάση όλων αυτών έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων. 

Εμείς σήμερα σαν απάντηση σ΄όλα αυτά τα φαινόμενα σας παρουσιάζουμε δύο δημοσιεύματα-φωνές απελπισίας.

ΠΡΩΤΟΝ: Ένα δημοσίευμα της 5ης Ιουλίου με τίτλο: «Η σιωπή αυτή της μάνας Εκκλησίας πονάει»! Το αφιερώνω στους λαλίστατους εν Χριστώ Αδελφούς μου, οι οποίοι έσπευσαν να με ευτελίσουν δημοσίως, αντιτάσσοντας το γνωστό «ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός». Τους καταγγέλλει, ότι οι Αρχιερείς σήμερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον Θεό! «....αγαπήσαμε περισσότερο την δόξα των ανθρώπων παρά την αλήθεια και την δόξα του Θεού»!!!!!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ένα δημοσίευμα-ερωτηματολόγιο με τίτλο «απαντήστε μας κ. Άνθιμε», το οποίον αφιερώνουμε στον Σεβασμιώτατο ’Αλεξανδρουπόλεως, στον οποίο άλλωστε και απευθύνεται!

Αυτά μόνο και μόνο για να ακούγεται και η άλλη άποψη. 

Από τη θέση αυτή απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς τους συντάκτες των παραπάνω αναφερομένων κειμένων, οι οποίοι μας είναι άγνωστα πρόσωπα.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Τρίτη, 31 Ιουλίου2018»


Επιστροφή
στην αρχή