Ο Alpha, το Star και ένα κανάλι... βοσκοτόπι

BUZZLIFE /ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για τα κανάλια Star και Alpha που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια να προκαλέσουν πολιτικό σάλο για τον νέο καναλάρχη Καλογρίτσα.

 Με αριστοτεχνικό τρόπο, έτσι όπως μόνο η τηλεόραση μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, τα δύο ελληνικά κανάλια που δεν πήραν άδεια, Star και Alpha την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν με ρεπορτάζ από τα δελτία ειδήσεών τους να προκαλέσουν σωρεία ερωτημάτων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κι ειδικότερα για τον επιχειρηματία - εργολάβο Καλογρίτσα, ο οποίος πήρε μία από τις τέσσερις.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δύο καναλιών, ο επιχειρηματίας (κουμπάρος δύο υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα) επιχειρεί να εξασφαλίσει το πόθεν έσχες για τα χρήματα που πρέπει να καταθέσει για την πρώτη από τις τρεις δόσεις του ποσού με το οποίο εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια, παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και προσφέροντας εγγύηση κτήματα, ανάμεσά τους κι ένα… αμφισβητούμενο βοσκοτόπι. Πρόκειται για έκταση 5.000 στρμ., η οποία όμως δεν ανήκει στον Καλογρίτσα αλλά σε οικογενειακό της φίλο, κάποιον επιχειρηματία Καραμπάτσο, ο οποίος του το… χάρισε με πληρεξούσια δήλωση. Κατά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το βοσκοτόπι εκτιμήθηκε στα 100 εκατομμύρια, ωστόσο οι σημερινές αντικειμενικές αξίες κατεβάζουν την τιμή του στα 200 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο Δήμος Ιθάκης αμφισβητεί την ιδιοκτησία του κτήματος, διεκδικώντας μέρος της.

 

Τα δύο κανάλια σε μόλις μια εβδομάδα κατάφεραν «για πλάκα» να εξοντώσουν τον Καλογρίτσα και οι πληροφορίες λένε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει αποκλειστεί από τη διαδικασία. Ήδη η κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από το θέμα κι η αντιπολίτευση αμφισβητεί ανοικτά τον έλεγχο του πόθεν έσχες που έγινε στους 4 επιχειρηματίες που πήραν τηλεοπτική άδεια. Πάντως αν όντως αποκλειστεί ο Καλογρίτσας από τη διαδικασία, η διαδικασία προβλέπει πως από τους εναπομείναντες, παίρνει άδεια αυτός που είχε δώσει τα περισσότερα χρήματα στον διαγωνισμό. Κι αυτός ήταν ο Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΟΚ).

 

 


Επιστροφή
στην αρχή