Ο 22χρονος Νίκος Σπύρου εξελέγη κοινοτάρχης στην Λόφου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ένας 22χρόνος, ο Νίκος Σπύρου είναι ο νεότερος τοπικός άρχοντας της Κύπρου αφού στις σημερινές εκλογές εξελέγη κοινοτάρχης στο χωριό Λόφου.

Ο 22χρόνος Νίκος Σπύρου είναι ο νεότερος τοπικός άρχοντας της Κύπρου αφού εξελέγη κοινοτάρχης στο χωριό Λόφου.  

 15225202_1500121510004638_1340435124_o.jpg

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος Σπύρου είναι παιδί του Παναγιώτη Σπύρου και της Χαριθέας Χαραλάμπους. Γεννήθηκε το 1994 στη Λεμεσό και μεγάλωσε στον Ύψωνα. Φοίτησε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Ύψωνα, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου (ΚΜΣ). Παράλληλα, εκλέχθηκε παιδοβουλευτής Λεμεσού και θήτευσε για δύο συναπτά έτη στην Κυπριακή Παιδοβουλή. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το Λύκειο Πολεμιδιών με «Άριστα», όπου και εκεί κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου. Ο Νίκος είναι επί πτυχίο φοιτητής Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Λόφου για την περίοδο 2013 - 2015.

15204121_1500121540004635_700593012_o.jpg


Κατά την διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τα κοινά, αναπτύσσοντας έντονη φοιτητική δράση. Όντας πρωτοετής φοιτητής, ασχολήθηκε ενεργά με τα φοιτητικά δρώμενα αφού υπηρέτησε ως ταμίας και εκπρόσωπος τύπου της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής. Ακολούθως, εκλέγηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΠΚ Πρωτοπορία Κομοτηνής, θέση στην οποία επανεκλέγηκε και κατέχει μέχρι σήμερα. Μέσα από την υπό αναφορά δράση του, ο Νίκος Σπύρου, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και συνάμα έχει επιδείξει ένα πολύμορφο και πολύπλευρο έργο σε διάφορους τομείς, όπως πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική δράση.


Ο Νίκος, κατανοώντας την υψηλή ευθύνη που απαιτεί η αρμοδιότητα του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Λόφου, δηλώνει έτοιμος να προσφέρει στον τόπο του. Γεμάτος ενέργεια και όρεξη δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι: «Με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, όραμα και σκληρή δουλειά, η Λόφου μας θα γίνει ένα ισχυρό σημείο αναφοράς που θα αναδεικνύει την κυπριακή κουλτούρα και παράδοση. Θα μετατραπεί σ’ ένα ακόμη ομορφότερο παραδοσιακό χωριό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλες καταξιωμένες αγροτουριστικές κοινότητες. Δηλώνω επίσης πεπεισμένος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία χωρίς όραμα. Το όραμα όμως, πρέπει να είναι εφικτό. Να στηρίζεται σε συγκεκριμένο σχέδιο και να έχει υπόβαθρο την ισχυρή θέληση και την ανιδιοτελή προσπάθεια για προσφορά στο κοινό καλό μέσα από καινοτόμα μονοπάτια. Ας κάνουμε τις ανησυχίες μας ιδέες και οι ιδέες μας να γίνουν δημιουργική δύναμη».

 15218404_1500121383337984_926878025_n.jpg

 

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή