Δικοινοτική προβολή ντοκιμαντέρ στη Δερύνεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το ντοκιμαντέρ «Το αεροδρόμιο-φάντασμα της μοιρασμένης πρωτεύουσας» θα παρουσιάσει το Σωματείο Αμμόχωστος η Πόλη μας και η Famagusta Initiative

Το Σωματείο «Αμμόχωστος Η Πόλη μας» και η ομάδα “Famagusta Initiative” σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ με ΘΕΜΑ - “THE GHOST AIRPORT OF THE DIVIDED CAPITAL” ΤΟΠΟΣ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στην Δερύνεια την Τετάρτη 25 Ιανουάριου στις 19:00.

Σε σκηνοθεσία του Sami Özuslu, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις, φωτογραφίες και αρκετό κινηματογραφικό υλικό που αναφέρονται στην ιστορία και το θλιβερό κλείσιμο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου Λευκωσίας μετά τα γεγονότα του 1974. Προσεγγίζει το θέμα με ένα μη- πολιτικό, ανθρώπινο και συναισθηματικό / νοσταλγικό τρόπο προβάλλοντας τα οδυνηρά αποτελέσματα από τη διένεξη στο νησί και για τις δύο κοινότητες.

Ταυτόχρονα όμως, ενισχύει την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι αυτού του νησιού μπορούν να ζήσουν ειρηνικά μαζί και ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε το 2015 και τον περασμένο Σεπτέμβριο προβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (KTTO).

Σύντομους Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκ μέρους του Σωματείου «Αμμόχωστος Η Πόλη μας» Ο Νίκος Κάρουλας και εκ μέρους του «Famagusta Initiative” o Okan Dagli. Στη συνέχεια θα παρουσιάσει τη λογική πίσω από το ντοκιμαντέρ ο Σκηνοθέτης κύριος Sami Özuslu. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους, και η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Επιστροφή
στην αρχή