Ντελ Πότρο: «Επιτέλους στην κορυφή η Αργεντινή»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΡΟΛΑΝΤ ΓΚΑΡΟΣ

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και η παρέα του κατέκτησαν το πρώτο «Davis Cup» της χώρας τους και ο Αργεντινός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς

Η Αργεντινή, επιτέλους, τα κατάφερε. Μετά από τρεις ανεπιτυχείς εμφανίσεις σε τελικούς (1981, 2006, 2011), ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και η παρέα του κατέκτησαν το πρώτο «Davis Cup» στην ιστορία της χώρας, επικρατώντας 3-2 στο Ζάγκρεμπ της «οικοδέσποινας» Κροατίας, παρουσία μάλιστα του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ντελ Πότρο κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν αγώνα που ήταν πίσω με δυο σετ και οδήγησε την Αργεντινή στον τίτλο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο «Ντέλπο» δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά χαράς:

«Είναι δύσκολο να πω κάτι τώρα, αλλά τα κατάφερα. Ήταν η καλύτερή μου μέρα με τα χρώματα της εθνικής, είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβη. Η Αργεντινή είναι επιτέλους στην κορυφή» τόνισε, στις πρώτες δηλώσεις του, μετά από τον θρίαμβό του στο Ζάγκρεμπ και έπεσε στην αγκαλιά του Μαραντόνα, στον οποίο χάρισε και τη ρακέτα του.

Ο θρυλικός Ντιεγκίτο, 56 ετών πλέον, παρακολούθησε όλους τους αγώνες, συνοδευόμενος από τη νέα του σύντροφο, την -κατά 30 χρόνια νεότερη του- Ρόσιο Ολίβα και πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου.


Επιστροφή
στην αρχή