Νότια Μακεδονία ξακουστή… του Αλέξη η χώρα

ΑΠΟΨΗ /ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Για τον Μητσοτάκη, τι να πούμε που έχει γίνει μαριονέτα του κάθε ανεκδιήγητου Άδωνι; Αντιληπτή η προσπάθεια να πλήξει τον Τσίπρα

  • Η συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων ως πρώτη εκτίμηση είναι θετική γιατί βάζει τέλος σε μια αχρείαστη αντιπαράθεση, η οποία ευνοούσε μόνο τη Τουρκία, την Αλβανία και τη Ρωσία. Αυτό όμως που μας προκαλεί τρόμο είναι οι λεπτομέρειες, στις οποίες ως γνωστόν «κρύβεται ο διάβολος». Κάποιες εξ αυτών είναι όντως περίεργες και ίσως να δημιουργήσουν μελλοντικές επιπλοκές. Από την άλλη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για έναν συμβιβασμό, και στους συμβιβασμούς δεν τα παίρνει όλα κανένας. Κάτι δίνει, κάτι παίρνει και αφήνει τον χρόνο να στρογγυλέψει τις «γωνίες».
  • Η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας, που επιστημονικώς, ιστορικώς και αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν, ίσως και να δημιουργήσουν θέμα, ως προς τη φαντασίωση της ύπαρξης «Μακεδονικού έθνους», το οποίο στο μέλλον να έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε εδάφη πέραν αυτών της «Βόρειας Μακεδονίας».
  • Τις ίδιες περιπλοκές μπορεί να δημιουργήσει και η «μακεδονική γλώσσα», η οποία δεν υπάρχει, αλλά είναι ένα ιδίωμα της βουλγαρικής. Η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν πάντα μπερδεμένη και δεν θα ανέμενε κάποιος να ξεκαθαρίσει με μια συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και Κοτζιά – Ντιμιτρόφ. Άλλωστε είναι γνωστή η διαπραγματευτική δεινότητα του Τσίπρα και του Κοτζιά. Όπου έβαλαν το χεράκι τους, τα έκαναν μπάχαλο. Ο πρώτος στη «σκληρή» διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ο δεύτερος με τις μαγκιές του στο Κυπριακό.
  • Για τον Μητσοτάκη, τι να πούμε που έχει γίνει μαριονέτα του κάθε ανεκδιήγητου Άδωνι; Αντιληπτή η προσπάθεια να πλήξει τον Τσίπρα και να εκθέσει τον καρεκλοκένταυρο Καμμένο. Θα μπορούσε όμως να βρει άλλο θέμα για να καταθέσει πρόταση μομφής και όχι να παίζει με τα σπίρτα στη πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων. Όταν θα κυβερνήσει (γιατί θα κυβερνήσει), τι θα κάνει; Προφανώς κωλοτούμπες, όπως ο Τσίπρας και ο Καμμένος.
  • Πάντως η (μη) έκπληξη της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων ήταν ο Μπαρμπαρούσης και οι χρυσαυγίτες που επιβεβαίωσαν αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Φασιστόμουτρα με IQ κάτω του ελαχίστου για απλές εγκεφαλικές λειτουργίες. Ζήτησε ο Μπαρμπαρούσης πραξικόπημα, συλλήψεις και αποκεφαλισμούς και οι ναζί (χαζοί) βουλευτές της Χρυσής Αυγής χειροκροτούσαν. Όταν όλοι αντιλήφθηκαν ότι η δημοκρατία είναι μεν ανεκτική αλλά δεν είναι και χαζή, τότε άρχισαν τις δηλώσεις μετανοίας και τις διαγραφές.
  • Δηλαδή έπρεπε να πει εκείνες τις μπαρούφες στη Βουλή ο Μπαρμπαρούσης για να αντιληφθούμε με τι έχουμε να κάνουμε; Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το υποκατάστημα στην Κύπρο, το οποίο είναι πιο προσεκτικό στις εκφράσεις του, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα ως σαρξ εκ της σαρκός της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον μπράβο του Μιχαλολιάκου.
  • Το να σου μιλάνε για πατρίδα οι θαυμαστές τους Χίτλερ, αν δεν σου φέρνει γέλιο, σίγουρα σου φέρνει κλαυσίγελο. Ο μέγας στρατηλάτης Κασιδιάρης, είπε στη Βουλή πως θα πρέπει η Ελλάδα να ωθήσει τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς της πΓΔΜ σε εμφύλιο και στη συνέχεια να βρει ευκαιρία η Ελλάδα να μπει με στρατό και να καταλάβει τη χώρα! Μιλάμε για τόσο βάθος σκέψης. Μιλάμε για τέτοια διάνοια. Μιλάμε για τέτοιον κλόουν.
  • Στα δικά μας, ο βαρόνος Μυνχάουζεν, καντουνομέτρης γενικώς και αορίστως ελεγκτής, πήγε στη Βουλή και είπε ψέματα για τη δήθεν διαγραφή δανείου του συζύγου της Λήδας Κουρσουμπά. Αν και λαλίστατος στα facebook και τα twitter, δεν βγήκε καν να δικαιολογήσει τα ψέματα. Απλώς περιμένει μια ευκαιρία για να πετάξει μια νέα ανοησία και να στρέψει τη συζήτηση αλλού.
  • Πάντως ακόμα περιμένουμε να μας πει γιατί δεν σχολιάζει τα 20 εκατ. ευρώ που πέταξε ο φίλος του ο κυρ Κώστας σε εμπειρογνώμονες και νομικούς οίκους. Δεν μας είπε καν γιατί έκανε γαργάρα τις προσλήψεις των τέκνων των εισαγγελέων στη Νομική Υπηρεσία. Όσο κι αν θέλει να τα ξεχάσουμε, εμείς θα τα θυμόμαστε, όπως θυμόμαστε και το παραμύθι με το πεταγμένο στα σκουπίδια κομπιούτερ της Λοϊζίδου. Αν ο κυρ Κώστας και η Λοϊζίδου νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους με αγωγές και ανακρίσεις, να το ξεχάσουν. Αν αυτοί δεν κάνουν τη δουλειά τους, εμείς την κάνουμε, και η δουλειά μας δεν είναι άλλη από το να ελέγχουμε τα κατεστημένα και τις διαπλοκές.
  • Τα συλλυπητήριά μας σε όσους έπαιξαν (στοίχημα) και έχασαν στον αγώνα Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας. Ανησυχούμε βεβαίως για τους παίκτες της Σαουδικής Αραβίας, που ίσως να μην τους ξαναδούμε σε άλλη διεθνή ποδοσφαιρική συνάντηση. Στη χώρα τους, δεν παίζουν. Σε άλλες χώρες κρεμάνε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια... εκεί κρεμάνε τους ποδοσφαιριστές. Καλή τύχη και ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα… που είναι η Ισπανία.

Επιστροφή
στην αρχή