Ντροπή για το Γερμανία το ακροδεξιό AfD στη Βουλή

Τους υπαίτιους αναζητά ο γερμανικός τύπος για το ότι στη βουλή μπαίνει για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Και δίνει οδηγίες πλεύσης στην επόμενη κυβέρνηση.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 22.09.2017

Αυλαία για τον προεκλογικό αγώνα στην Γερμανία

Στις τελευταίες κεντρικές εκδηλώσεις την Παρασκευή τα κόμματα απευθύνονται μια τελευταία φορά στους ψηφοφόρους. Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί άμεσα το μέλλον του υποψηφίου του SPD Μάρτιν Σουλτς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 22.09.2017

Σε ρόλο αντι-Τραμπ ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ μίλησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απευθύνοντας έκκληση για υλοποίηση της συμφωνίας αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αισθητή η διαφοροποίηση από τις ΗΠΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 22.09.2017

Κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά του εργασιακού νόμου

Πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον πρόεδρο Μακρόν. Στην υπογραφή της εργασιακής μεταρρύθμισης από το υπουργικό συμβούλιο οι «Ανυπότακτοι» του αριστερού ηγέτη Ζαν Λικ Μελανσόν και τα συνδικάτα απαντούν με κινητοποιήσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 22.09.2017

Υπέρ του Grexit το 25% των νέων γερμανών βουλευτών

Η σύνθεση της νέας γερμανικής βουλής θα δυσκολέψει την επίτευξη λύσεων για το ελληνικό χρέος. Τα νεοεισερχόμενα κόμματα Φιλελεύθεροι και Εναλλακτική για τη Γερμανία απορρίπτουν εκ των προτέρων τα προγράμματα διάσωσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 22.09.2017

Πόσο καλά αμείβονται οι Γερμανοί πολιτικοί;

Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικοί στη Γερμανία ζουν καλά. Ποιες αποκλίσεις υπάρχουν όμως; Και πόσο καλά αμείβεται η Άγκελα Μέρκελ συγκριτικά με πολιτικούς ηγέτες άλλων κρατών;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 22.09.2017

Νέα πρόστιμα για οδηγούς που κρατούν κινητό

Η Γερμανία αυστηροποιεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ως προς τα κινητά. Εν ώρα οδήγησης απαγορεύεται η χρήση των συσκευών επικοινωνίας και ενημέρωσης, με εξαίρεση τις συνδέσεις Bluetooth. Tα πρόστιμα διπλασιάζονται.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 22.09.2017

Το διακύβευμα των γερμανικών εκλογών για την Ελλάδα

Τι ρόλο έπαιξε η Ελλάδα στον φετινό προεκλογικό αγώνα; Και πώς θα επηρεάσουν οι πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες στο Βερολίνο τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος; Το (απίθανο) καλό και τα (πιθανά) λιγότερο καλά σενάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 22.09.2017

"Κινδυνεύει η δημοκρατία στην Ελλάδα;"

Την υπόθεση της λογοτεχνικής επιθεώρησης Athens Review of Books παρουσιάζει σήμερα η Frankfurter Allgemeine. Πλούσια αρθρογραφία και για τις τριβές μεταξύ Ευρώπης-ΗΠΑ αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 22.09.2017

Παραίτηση του αντιπροέδρου του Front National

Η ημέρα στη Γαλλία ξεκίνησε με μια ηχηρή παραίτηση, αυτή του Φλοριάν Φιλιπό, αντιπροέδρου και στρατηγικού εγκέφαλου στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 21.09.2017

Βραβείο για την απολύμανση στα νοσοκομεία

Χάρη στον καθηγητή Ντιντιέ Πιτέ υπάρχουν πλέον αντισηπτικά διαλύματα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου. Για τη συμβολή του στην απολύμανση χεριών ο Ελβετός τιμάται φέτος με βραβείο του ιδρύματος Κοχ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ, 21.09.2017

Σε προσωρινή ισχύ από σήμερα η CETA

Η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά CETA μοιάζει λίγο με το μικρό αδερφάκι της TTIP, της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ-ΗΠΑ. Από σήμερα η CETA τίθεται σε ισχύ. Προσωρινά όμως.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 21.09.2017

«Κανείς δεν θέλει το Grexit, αλλά…»

Θέμα Grexit επαναφέρουν εμμέσως οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι ετοιμάζονται να πάρουν και πάλι θέση στα έδρανα της γερμανικής Βουλής. Ενδεχόμενη «συγκατοίκηση» με τους συντηρητικούς της Α. Μέρκελ όμως δεν θα είναι εύκολη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 21.09.2017

Αυξήθηκαν οι βιασμοί στη Βαυαρία από πρόσφυγες;

Αυτό καταδεικνύνουν τα στατιστικά στοιχεία, αλλά με μια δεύτερη ματιά δεν φαίνεται να αποδίδουν την πραγματικότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, υπενθυμίζουν εμπειρογνώμονες.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 21.09.2017

Οι Κούρδοι του Ιράκ επιμένουν στο δημοψήφισμα

Οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ ονειρεύονται ένα δικό τους, ανεξάρτητο κράτος και στις 25 Σεπτεμβρίου έχουν προκηρύξει δημοψήφισμα για την απόσχισή τους. Ωστόσο οι γειτονικές χώρες, αλλά και οι ΗΠΑ, αντιδρούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 21.09.2017

Τί σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη;

Υπάρχει πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη στη Γερμανία; Πρόκειται για ένα από τα κομβικά ερωτήματα στον προεκλογικό αγώνα. Αλλά ακόμη και οι οικονομολόγοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μία απάντηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 21.09.2017

Μέρκελ: «Διαφωνία με Τραμπ στο ζήτημα της Β. Κορέας»

Παραχωρώντας συνέντευξη στην Deutsche Welle η Α. Μέρκελ αναφέρθηκε στη διεθνή κρίση με την Β. Κορέα, τη στρατηγική κατά του AfD και τον κίνδυνο μεταφοράς στη Γερμανία διενέξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Ο Σταϊνμάιερ αποδοκιμάζει τη βία στον προεκλογικό αγώνα

Γιουχαΐσματα και ντομάτες ενάντια σε πολιτικούς – Ο γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρούει των κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αναμενόμενης εισόδου του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία στη βουλή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Σε 6 μήνες η επανένωση προσφυγικών οικογενειών

To Διοικητικό Δικαστήριο στο Βισμπάντεν αποφάσισε ότι πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα το χρονικό όριο των έξι μηνών για την επανένωση των οικογενειών προσφύγων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Απειλές Ερντογάν κατά Κούρδων στο Β. Ιράκ

Προειδοποιήσεις προς τους Κούρδους του Β. Ιράκ απέστειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απειλώντας με κυρώσεις σε περίπτωση μη ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Πολίτης Pdf Edition

Η Ψηφιακή Έκδοση της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ»
Ποιο κυβερνητικό σχήμα προκρίνει η Α. Μέρκελ;

Μολονότι η μάχη για την καγκελαρία φαίνεται να έχει κριθεί εδώ και μήνες, η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής στη Γερμανία είναι παρά ταύτα κρίσιμη για δυο κυρίως λόγους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση

Η μεγάλη προβολή που έχουν από τα μέσα ενημέρωσης οι δυο μονομάχοι για την καγκελαρία Μέρκελ και Σουλτς δεν φαίνεται να εξαργυρώνεται στις δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά τους μειώνονται προς όφελος των μικρών κομμάτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Ο Εγκέλαδος βυθίζει και πάλι το Μεξικό στο πένθος

Αγώνα δρόμου για τη διάσωση εγκλωβισμένων δίνουν οι αρχές. "Να μείνετε στα σπίτια σας για να διευκολύνετε την κίνηση στους δρόμους" καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας ο πρόεδρος της χώρας. Νεκροί και μαθητές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017

Πόσο κοστίζει ο γύρος και γιατί;

Η Οικονομία απουσιάζει ως αυτόνομο μάθημα στα σχολεία. Αναφορές σε οικονομικά θέματα δεν γίνονται συστηματικά παρά μόνο εμβόλιμα σε άλλα μαθήματα όπως την ιστορία. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη κάνει τώρα ένα πείραμα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 20.09.2017

Πόσο δίκιο έχει ο Ερντογάν όταν ασκεί κριτική στη Γερμανία;

Συχνά ο Τούρκος πρόεδρος ασκεί κριτική στη Γερμανία για τη στάση της στο θέμα του PKK αλλά και του κινήματος Γκιουλέν. Έχει μήπως σε κάποια σημεία ενδεχομένως δίκιο; Αυτό το ερώτημα θέτει τουλάχιστον το dpa.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.09.2017


Αρχείο


1 2 3 4
Επιστροφή
στην αρχή