Συμβιβαστική πρόταση της Σόφιας για το προσφυγικό

Όλες οι μέχρι στιγμής προσπάθειες για τη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα ασύλου και προσφύγων παρέμειναν άκαρπες. Η βουλγαρική προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14:33

Ο σκαραβαίος έκλεισε τα 80

Το «αυτοκίνητο του λαού» είχε κατασκευαστεί με πρωτοβουλία των ναζί και με πολιτικό πατέρα τον Αδόλφο Χίτλερ. Μετά τον πόλεμο έμελλε να εξελιχθεί τελικά στον θρυλικό σκαραβαίο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 10:53

Δυναμικό μέτωπο κατά της AfD

Συλλαλητήριο στην Πύλη του Βρανδεμβούργου εξαγγέλλει για την Κυριακή η AfD. Οι αντίπαλοι του ακροδεξιού κόμματος ετοιμάζουν αντιδιαδηλώσεις και ...εκπλήξεις στο κέντρο του Βερολίνου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 08:53

Το ελληνικο δίλημμα του Σολτς

Οι εξελίξεις και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, πρωτίστως στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, απασχολούν τον γερμανόφωνο τύπο. Πολλοί συγκρίνουν πλέον τις δύο υπερχρεωμένες χώρες του Νότου.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 25.05.2018

Διπλωματικές προειδοποιήσεις προς τη Ρώμη

Με διακριτικές υπομνήσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επισημαίνουν τις ευθύνες της νέας ιταλικής κυβέρνησης για τη συνοχή της ευρωζώνης. "Καλός οιωνός" οι πρώτες δηλώσεις Κόντε, εκτιμά ο Όλαφ Σολτς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.05.2018

Ο «πονοκέφαλος» Ερντογάν χαρά των τουριστών

Η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Κι ενώ ο τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί παρά να ανησυχεί, οι ξένοι τουρίστες χαίρονται για ολοένα και φθηνότερες διακοπές στην Τουρκία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.05.2018

Μετά το Eurogroup τι;

Κρίσιμες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις τελικές αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι οι επόμενες μέρες. Προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και -κυρίως- Γερμανίας για το χρέος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.05.2018

Στις γερμανικές αρχές τα λάπτοπ της Καρουάνα Γκαλιζία

Συγγενείς της δολοφονημένης δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία παρέδωσαν στις γερμανικές αρχές τους υπολογιστές φοβούμενοι μήπως οι αρχές της Μάλτας σβήσουν καθοριστικά στοιχεία που οδηγούν ίσως στους δολοφόνους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 25.05.2018

Ελλάδα: Αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες

Και μετά το τέλος του μνημονίου η Ελλάδα θα παραμένει για πολλές δεκαετίες σε καθεστώς εποπτείας, σημειώνει η Handelsblatt, ενώ το Spiegel Online παρατηρεί ότι σε σύγκριση με την Ιταλία η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 24.05.2018

Ιρλανδία: Θα καταργηθεί η απαγόρευση των αμβλώσεων;

Στην Ιρλανδία ισχύει εδώ και δεκαετίες η αυστηρότερη νομοθεσία αμβλώσεων στην ΕΕ. Την Παρασκευή οι Ιρλανδοί καλούνται σε δημοψήφισμα, το οποίο ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα. Τι ακριβώς όμως ισχύει μέχρι σήμερα;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2018

Νέα στρατηγική και απολύσεις στη Deutsche Bank

Αναταράξεις και πάλι στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας: Η Deutsche Bank αλλάζει στρατηγική, μειώνει δραστικά τα κόστη και απολύει τουλάχιστον 7.000 στελέχη της. Στις ΗΠΑ οι περισσότερες απολύσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

Έρχονται αμερικανικοί δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα;

Στο πλαίσιο των αμφιλεγόμενων από πολιτική και οικονομική σκοπιά μέτρων για την προστασία της εγχώριας οικονομίας, ο Nτόναλντ Τραμπ βάζει τώρα στο στόχαστρό του τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι πρώτες αντιδράσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

Στο τραπέζι του Eurogroup o ρόλος του ΔΝΤ

Κρίσιμες διαβουλεύσεις σήμερα στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τη μορφή της επιτήρησης μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

H Βίβλος του Γουτεμβέργιου ανατυπώνεται

Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος, ο πατέρας της σύγχρονης τυπογραφίας, πέθανε πριν από 550 χρόνια. Με αυτή την αφορμή κυκλοφορεί ξανά αντίγραφο της πρώτης τυπωμένης έκδοσης της Βίβλου του 1454.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 24.05.2018

Οι πρόσφυγες και ο «άγνωστος» κ. Σαλβίνι

Στην Ιταλία οι ΜΚΟ προσπαθούν να διευκολύνουν την ένταξη των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα. Την ίδια στιγμή ανησυχούν για τη ρητορική μίσους που αναμένεται να επιδείξει η νέα κυβέρνηση κατά των νεοαφιχθέντων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2018

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζ. Κόντε

Το δύσκολο έργο της επιλογής υπουργών έχει αναλάβει από χθες ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος θα κληθεί να τους παρουσιάσει στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα. Αυτός από την πλευρά του θα δώσει -ή όχι- και την τελική έγκριση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2018

Στα αζήτητα τα αμερικανικά ομόλογα;

Μολονότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, το ενδιαφέρον ευρωπαίων επενδυτών για αμερικανικά ομόλογα φθίνει συνεχώς. Θα έπρεπε αυτό να ανησυχεί τις ΗΠΑ;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

"Το δίλημμα του Τσίπρα"

Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου ενόψει Γιούρογκρουπ. Ιδιαίτερα έντονη η δυσπιστία απέναντι στη νέα ιταλική κυβέρνηση, που αναμένεται να υιοθετήσει σκληρή στάση στις Βρυξέλλες.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 23.05.2018

Υπό επιτήρηση το... μνημείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σύμβολο για την ελευθερία ή για την παραβίασή της; Μία χαρακτηριστική εικόνα της Τουρκίας είναι το μνημείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Άγκυρα, το οποίο εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται υπό ...αστυνομικό κλοιό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 23.05.2018

Bundesbank: Δεν είναι απαραίτητη μια ελάφρυνση χρέους

Σε μηνιαία έκθεση η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα, αναφερόμενη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει ότι λόγω των αναμενόμενων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και τα επόμενα χρόνια δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 23.05.2018

Πολίτης Pdf Edition

Η Ψηφιακή Έκδοση της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ»
Nέα βουτιά της τουρκικής λίρας

Με τις ανησυχίες για την επιρροή του προέδρου Ερντογάν στη νομισματική πολιτική της χώρας να εντείνονται, η λίρα διολίσθησε σε νέο ιστορικό χαμηλό. Σύμφωνα με αναλυτές η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 23.05.2018

SZ: «Η Κίνα επενδύει στο διχασμό της ΕΕ»

Το Πεκίνο βοηθά με πιστώσεις χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, να επενδύσουν σε έργα υποδομής. Όμως το πολιτικό τίμημα για την Ευρώπη είναι υψηλό, εκτιμά ο οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 23.05.2018

Το mea culpa του Ζάκερμπεργκ δεν έπεισε

Ενώπιον των ευρωβουλευτών απολογήθηκε χθες για το σκάνδαλο κατάχρησης δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του FΒ από τη Cambridge Analytica ο Ζάκερμπεργκ. Ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης όμως απογοήτευσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 23.05.2018

Πέθανε ο συγγραφέας Φίλιπ Ροθ

Ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας. Σαρκασμός, χιούμορ, μελαγχολία ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Ο Φίλιπ Ροθ πέθανε στο Μανχάταν σε ηλικία 85 ετών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 23.05.2018

Μετάνιωσε για την επίθεση κατά του δημάρχου

Επίθεση με μαχαίρι είχε δεχθεί ο δήμαρχος της πόλης Άλτενα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα ξενοφοβικά κίνητρα που του προσάπτει η εισαγγελία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 23.05.2018


Αρχείο


1 2 3 4
Επιστροφή
στην αρχή