Νεοκλής Συλικιώτης: «Παλικάρια» έκαναν πλιάτσικο την ώρα της εισβολής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

«Ο κόσμος ο απλός σχολίαζε γιατί αυτά τα ‘‘παλικάρια’’ δεν πάνε στην Κερύνεια να πολεμήσουν και είναι εδώ και παίζουν τους μάγκες και τους ήρωες»

«Αυτό που μου έμεινε είναι όταν έβλεπες τα καραβάνια των προσφύγων από την επαρχία Κερύνειας, να φθάνουν στα χωριά του Τροόδους και την ίδια ώρα να βλέπεις πραξικοπηματίες, στελέχη γνωστά της ΕΟΚΑ Β’, να προβαίνουν σε πλιάτσικο. Πλιάτσικο στα τουρκοκυπριακά χωριά [..] Μια εικόνα που μου έμεινε αποτυπωμένη… κάποιος γνωστός της ΕΟΚΑ Β’ πήγε σε κάποιο χωριό, εάν δεν κάνω λάθος ήταν το Καντού, και έκανε πλιάτσικο. Πήρε κοπάδια, τα είχε φορτώσει στο αυτοκίνητο και περνούσε από την Τριμίκλινη [..] Εκεί, μέσα στα χωράφια υπήρχαν εκατοντάδες πρόσφυγες [..] Ήταν κάτω από τα δέντρα οι άνθρωποι. Και αυτός που είχε κάνει το πλιάτσικο, περνούσε και έριχνε πυροβολισμούς για να φοβηθεί ο κόσμος να μην δει ποιος είναι [..] Την ώρα που οι Τούρκοι ήταν στην Κύπρο, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες έπαιρναν το δρόμο της προσφυγιάς, που οι εισβολείς ήταν ήδη στην Κύπρο και επεκτείνονταν. Ο κόσμος ο απλός στα χωριά σχολίαζε, γιατί αυτά τα παλικάρια δεν πάνε στην Κερύνεια να πολεμήσουν. Γιατί δεν πάνε στην πρώτη γραμμή, και είναι εδώ και παίζουν τους μάγκες και τους ήρωες». 

Ακούστε την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Νεοκλή Συλικιώτη, στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107,6:

 

 

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή