Νέο επεισόδιο στην κόντρα Οδυσσέα-Κουρσουμπά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ο σύζυγος μου ουδέποτε ζήτησε διαγραφή οποιουδήποτε δανείου, αλλά διακανονισμό του δανείου του λόγω υπερβολικών χρεώσεων, δήλωσε η Κουρσουμπά.

Ο σύζυγος μου ουδέποτε ζήτησε διαγραφή οποιουδήποτε δανείου, αλλά διακανονισμό του δανείου του λόγω υπερβολικών χρεώσεων, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Νομοθεσίας και Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο σύζυγος της δεν υπήρξε ποτέ δημόσιο πρόσωπο και πως έχει καταστραφεί οικονομικά.


Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε τον σύζυγο της κα. Κουρσουμπά ως ένα «κλασικό στρατηγικό κακοπληρωτή», ο οποίος συγκαταλέγεται στα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα(ΠΕΠ), καταγγέλλοντας ότι όταν υπέβαλε το αίτημα του για διαγραφή του υπόλοιπου  του δανείου του, «ψευδώς ισχυρίστηκε ότι μόνο εισόδημα του ήταν μία σύνταξη ύψους €352 μηνιαίως», χωρίς να αναφέρει τα εισοδήματα της συζύγου του.
Κουρσουμπά και Μιχαηλίδης παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για συνέχιση της συζήτησης σε σχέση με τον έλεγχο του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας και Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.


Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, η κα. Κουρσουμπά έδωσε απαντήσεις στα όσα ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής κατά την προηγούμενη συνεδρία αναφορικά με το δάνειο του συζύγου της, κάνοντας λόγο για «αναλήθειες, ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες που αποκλειστικό στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και να με πλήξουν προσωπικά».


Σύμφωνα με σημείωμα που κατέθεσε στην Επιτροπή, το Σεπτέμβριο του 2000 ο σύζυγος της έλαβε δάνειο ύψους Λ.Κ. 30.000 (Ευρώ 51.258,04) και  μέχρι τις 31.12.2007 κατέβαλε έναντι του δανείου συνολικό ποσό Λ.Κ. 14.000 (Ευρώ 23.920,42). Στη συνέχεια, παρέμεινε μη εξυπηρετούμενο και κατά την 31/12/2016 φαινόταν οφειλή ύψους 112,243.01 ευρώ.
 
«Ο σύζυγος μου, αφού έλαβε συμβουλή, έκρινε ότι το εν λόγω φερόμενο υπόλοιπο του δανείου του περιλάμβανε υπερχρεώσεις και τόκους επί τόκων με αποτέλεσμα ο χρεωνόμενος τόκος να είναι γύρω στο 10%. Ως εκ τούτου, υπέβαλε αρχικά αίτημα στις 29/06/2016 στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) για διακανονισμό  του δανείου του με πρόταση για πλήρη εξόφληση με την καταβολή ποσού ύψους 50,000 ευρώ εντός τριών μηνών», όπως αναφέρεται στο σημείωμα.
 
Η κα. Κουρσουμπά αναφέρει ότι λόγω μη απάντησής εκ μέρους της ΣΚΤ στο πιο πάνω αίτημα του συζύγου της, στις 12/10/2016 υπέβαλε νόμιμα παράπονο στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο όπως και οποιοσδήποτε άλλος δανειολήπτης, αναφορικά με υπερχρεώσεις της ΣΚΤ σε σχέση με το εν λόγω δάνειο.
 
Πριν ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος εξετάσει το παράπονό του, προσθέτει η ίδια, η ΣΚΤ με επιστολή ημερομηνίας 7/12/2016 ενημέρωσε το σύζυγο της ότι το αίτημα του  ημερομηνίας 29/6/2016 είχε απορριφθεί. «Είναι αυτή την επιστολή που απέστειλα στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου από το Γραφείο μου, μετά από παράκληση του συζύγου μου λόγω του ότι ο ίδιος δεν είναι πλέον επαγγελματικά ενεργός και δε διαθέτει φαξ, για να την έχει υπόψη του ο Επίτροπος κατά την εξέταση του παραπόνου του συζύγου μου για υπερχρεώσεις», αναφέρει στο σημείωμα της η Επίτροπος.
 
Σημειώνει επίσης ότι «δεν αποστάληκε οποιαδήποτε επιστολή σε επίσημο επιστολογράφο του Γραφείου μου, ούτε έγραψα οποιοδήποτε μήνυμα στο τυποποιημένο διαβιβαστικό έντυπο του fax, ούτε και υπέβαλα στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο για το πως να δράσει».
 
«Με άλλα λόγια, για ένα δάνειο ύψους 51.258 ευρώ ο σύζυγος μου ως οφειλέτης πλήρωσε προς εξόφληση συνολικό ποσό 98.920 ευρώ[…]Κατά συνέπεια, διερωτάται κάποιος πού ακριβώς είναι το σκάνδαλο, πού είναι η οποιαδήποτε ευνοιοκρατική μεταχείριση με την επίτευξη του πιο πάνω αναφερόμενου διακανονισμού σε σχέση με το δάνειο του συζύγου μου, την οποία ισχυρίζεται ο Γενικός Ελεγκτής», καταλήγει η κα. Κουρσουμπά.
Απαντώντας στην Κουρσπουμπά, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επέμεινε ότι η κα. Κουρσουμπά χρησιμοποιώντας επιστολόχαρτο της υπηρεσίας της διαβίβασε την υπόθεση του συζύγου της στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, προσθέτοντας ότι ο Συνεργατισμός αποφάσισε να διαγράψει €37,000 του συζύγου της κα. Κουρσουμπά «τα οποία τώρα τα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης».


Υποστήριξε ότι ο σύζυγος της κα. Κουρσουμπάς ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν υπερχρεώσεις. « Αυτό που ζητούσε ήταν διαγραφή ποσού €60,000 από τις €110,000 που χρωστούσε επικαλούμενος τις δικές του σημερινές πραγματικότητες όσο και την ευρύτερη οικονομική κατάσταση στην Κύπρο», είπε. Πρόκειται, ανέφερε,  για «ένα κλασικό στρατηγικό κακοπληρωτή»  και ο οποίος συγκαταλέγεται στα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα(ΠΕΠ).
Ανέφερε ότι το αρχικό δάνειο ύψους Λ.Κ. 30.000 (€51.200 περίπου) δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 και ουδεμία δόση προς εξόφληση καταβλήθηκε. «Δεν ξανά ενοχλήθηκε ο άνθρωπος με αυτό το δάνειο. Έπιασε τα λεφτά και εξαφανίστηκε».


Στις 24.11.2003, πρόσθεσε, εκδόθηκε εναντίον του κ. Κουρσουμπά διαιτητική απόφαση οπότε και αποφάσισε να καταβάλει τον Δεκέμβριο του 2003 ποσό Λ.Κ. 8.000. Τον Μάιο του 2005 (δηλαδή 1,5 χρόνο μετά) κατέβαλε ακόμη ένα ποσό ύψους Λ.Κ. 4.000 και έκτοτε ποτέ ξανά δεν πλήρωσε οτιδήποτε προς εξόφληση του δανείου του. Από το 2005 ουδέποτε κατέβαλε οποιοδήποτε άλλο ποσό».
«Ο κ. Κουρσουμπάς όταν υπέβαλε το αίτημα του για διαγραφή του υπόλοιπου  του δανείου του ψευδώς ισχυρίστηκε ότι μόνο εισόδημα του ήταν μία σύνταξη ύψους €352 μηνιαίως. Είχε όμως παραδεχθεί ότι έχει ακίνητη περιουσία. Στη συνέχεια ο κ. Κουρσουμπάς δήλωσε ότι έχει και εισόδημα από ενοίκια ύψους περίπου €2.000 μηνιαίως. Στην υπεύθυνη δήλωση του ημερ. 28.2.2017 προς την ΣΚΤ  ο κ. Κουρσουμπάς, συμπληρώνοντας το έντυπο στο Μέρος με τίτλο Μηνιαία εισοδήματα και έξοδα νοικοκυριού» δεν περιέλαβε τα εισοδήματα της συζύγου του», σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή.
Δεδομένου, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, ότι η ΣΚΤ ανήκει στο κράτος, και δεδομένου ότι ενώπιον της Επιτροπής επίσημα ο κ. Χατζηγιάννης είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζαν ότι ο κ. Κουρσουμπάς είναι σύζυγος ΠΕΠ, «θα ενημερώσουμε αύριο της ΣΚΤ αφού ενδεχομένως η απόφαση για διαγραφή ποσού ύψους €37.243 να είναι αποτέλεσμα ψευδών παραστάσεων».


Όπως είπε «ενδεχομένως τώρα που ξέρει(η ΣΚΤ) ότι έχει και άλλα εισοδήματα το νοικοκυριό να αποφασίσει ότι δεν έπρεπε να διαγράψει αυτό το χρέος του δανείου», ανέφερε.


Είπε επίσης ότι από το ποσό των €37.000 περίπου που διαγράφτηκε, ποσό €20.000 περίπου αφορά διαγραφή τόκων και €17.000 τόκων υπερημερίας και δεν γίνεται καμία αναφορά σε υπερχρεώσεις.
Είπε ακόμη το δάνειο ήταν πλήρως εξασφαλισμένο με 2 ακίνητα καταναγκαστικής αξίας €345.000, αγοραίας αξίας €487.000 και ανακτήσιμης αξίας €223.000, προσθέτοντας ότι διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και στις ελεύθερες περιοχές και όχι μόνο στα κατεχόμενα.  
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι «στον άντρα της κας. Κουρσουμπά διαγράφηκε ένα ποσό €37,000 από το Συνεργατισμό» για να προσθέσει ότι σήμερα έχει εκποιηθεί η περιουσία ενός δημοσιογράφου  «γιατί χρωστούσε σε μια άλλη τράπεζα €14,000.Η η αξία του εν λόγω κτήματος ήταν γύρω στις €150,000. Στην ίδια περίπτωση είδαμε να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε και εξέφρασε την πρόθεση του Κινήματος να καταγγείλει την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα.
Η συζήτηση του θέματος θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία της Επιτροπής.  

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση ΔΗΣΥ – ΚΕΕ -Συγχωριανοί Αβέρωφ με Ερσίν Τατάρ

Πολίτης News, 13:37 (τελευταία ενημέρωση 13:37)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Win-win για Freshfields - Αθώος ο Χάρης,ο ΓΕ δικαιολόγησε τον Οδυσσέα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 13:20 (τελευταία ενημέρωση 13:20)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υποκαθιστά την πολιτική ισότητα η αποκέντρωση, είπε ο ΠτΔ στο CTP

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, 13:15 (τελευταία ενημέρωση 13:15)

Επιστροφή
στην αρχή