Νέα Σαλαμίνα: Περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερες απαιτήσεις...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας δεν θα έχει δικαιολογίες όσον αφορά την πληρότητα του ρόστερ μετά και τις τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Kυριακής 9/9)

Αυτό που στόχευσαν στο διοικητικό συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας ήταν να δώσουν στον προπονητή της ομάδας Σάββα Πουρσαϊτίδη τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα.

Πρώτα για να αποφύγει τις όποιες περιπέτειες έχουν να κάνουν με τον υποβιβασμό και δεύτερο να διεκδικήσει, γιατί όχι, μία θέση στην προνομιούχο εξάδα.

Την Παρασκευή η ερυθρόλευκη ομάδα «εμβολιάστηκε» με ακόμα δύο επιλογές. Απέκτησε τον δεξιό εξτρέμ Τόνι Δοβάλε και τον κεντρικό αμυντικό Ιβάν Φουστάρ.

Έτσι αυξήθηκαν οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας σε αυτές τις θέσεις, δίνοντας βάθος στον πάγκο. Φυσικά θα χρειαστούν τον χρόνο τους για να εγκλιματιστούν. Ήρθαν πoδοσφαιριστές με ποιότητα και υπάρχει αισιοδοξία για μία πολύ καλή πορεία.

Πλέον ο Σάββας Πουρσαϊτίδης δεν θα έχει δικαιολογίες όσον αφορά την πληρότητα του ρόστερ. Σχεδόν ό,τι ζήτησε το πήρε και αυτό τον ικανοποιεί. Πλέον, τόσο αυτός όσο και οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν και στο γήπεδο τι μπορούν να κάνουν.

Πάντως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ένωση έδειξαν μεγάλες επιθετικές αρετές, παίρνοντας τη νίκη με 5-3 σε βάρος της Ένωσης εκτός έδρας. Σίγουρα παρουσιάστηκαν αμυντικές αδυναμίες οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν για να έρχονται πιο εύκολα οι επιτυχίες.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η Νέα Σαλαμίνα θα υποδεχθεί στην έδρα της την ΑΕΚ. Σαφώς είναι μία από τις δυσκολότερες αποστολές που έχει να φέρει εις πέρας η ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία πως μπορεί να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος.


Επιστροφή
στην αρχή