Νέα πλατφόρμα κατά της ανεργίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ακόμα πως με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εργασίας ολοκληρώνεται ο κύκλος της διαδικτυακής διασύνδεσης

Αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης των ανέργων που αποτείνονται στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για αναζήτηση εργασίας βλέπει το αρμόδιο υπουργείο από τη λειτουργία της νέας αναβαθμισμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, η νέα πλατφόρμα εργασίας που βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.pescps.dl.mlsi.gov.cy του Τμήματος Εργασίας θα διευκολύνει και θα απλοποιήσει τη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης προσωπικού από ένα ηλεκτρονικό μητρώο ανέργων, βάσει των προσόντων, πείρας και δεξιοτήτων τους.

Όπως σημειώνει, η ηλεκτρονική πλατφόρμα εργασίας έχει ως στόχο την παροχή της δυνατότητας αναζήτησης κατάλληλου προσωπικού, παρέχοντάς στους εργοδότες απευθείας πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και την ευκαιρία να αναζητούν και από μόνοι τους, απευθείας, πιθανούς υποψήφιους για ικανοποίηση των αναγκών τους σε εργατικό δυναμικό βάσει των αναγκών τής υπό πλήρωση θέσης και των διαθέσιμων ανέργων.

«Η λειτουργία αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εργασίας θα αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης των ανέργων που αποτείνονται στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για αναζήτηση και εξεύρεση θέσης εργασίας, αφού πρόσβαση σε αυτή την πλατφόρμα, εκτός από τους άνεργους που αναζητούν εργασία, θα έχουν και οι εργοδότες, οι οποίοι παραδοσιακά δεν αναζητούν προσωπικό μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης», σημειώνει το υπουργείο. Αναφέρει ακόμα πως μέχρι σήμερα παρέχονταν παρόμοιες διευκολύνσεις για εξυπηρέτηση μόνο σε άνεργους, οι οποίοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό μητρώο κενών θέσεων εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ακόμα πως με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εργασίας ολοκληρώνεται ο κύκλος της διαδικτυακής διασύνδεσης, τόσο από πλευράς ανέργων όσο και από πλευράς εργοδοτών, διευκολύνοντας έτσι και την εξυπηρέτηση των ανέργων στο θέμα της σύζευξης των δεξιοτήτων τους με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Σημειώνει , τέλος, ότι οι εργοδότες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία ανέργων για τα οποία οι ίδιοι οι άνεργοι έχουν δώσει ενυπόγραφα σχετική εξουσιοδότηση. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των ανέργων που έχουν δώσει γραπτώς τη συγκατάθεσή τους για συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα εργοδοτών ανέρχεται σε 14.000 άτομα. Για απόκτηση κωδικών πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εργασίας, κάθε ενδιαφερόμενος εργοδότης χρειάζεται να γνωρίζει τον αριθμό μητρώου εργοδότη του και να ολοκληρώσει μια σύντομη διαδικασία εγγραφής στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης https://www.pescps.dl.mlsi.gov.cy. Το νέο διαδικτυακό σύστημα παρέχει εξυπηρετήσεις σε αιτητές εργασίας και εργοδότες, εγγεγραμμένους και μη, στα γραφεία εργασίας.

Για τις δημοσιευμένες κενές θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης μπορούν να έχουν πρόσβαση Κύπριοι και κοινοτικοί που διαμένουν στην Κύπρο, όπως και άλλα άτομα που διαμένουν στην Κύπρο και με βάση το καθεστώς της νόμιμης παραμονής τους έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας της Κύπρου.


Επιστροφή
στην αρχή