«Ναι» στους πρόσφυγες είπαν οι Ελβετοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δέχτηκαν την πρόταση της κυβέρνησης που έχει στόχο μόνο να επιταχύνει τη διαδικασία απονομής της ελβετικής ιθαγένειας

Οι Ελβετοί ενέκριναν την Κυριακή, με δημοψήφισμα, σε μεγάλη πλειοψηφία την απλοποίηση της διαδικασίας πολιτογράφησης των εγγονών μεταναστών, παρά μια εκστρατεία που σημαδεύτηκε από αντιμουσουλμανικές δηλώσεις της λαϊκιστικής δεξιάς, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και των καντονιών δέχτηκαν την πρόταση της κυβέρνησης που έχει στόχο μόνο να επιταχύνει τη διαδικασία απονομής της ελβετικής ιθαγένειας στα εγγόνια των μεταναστών και αποκλείει οποιαδήποτε αυτόματη απόκτηση ιθαγένειας, μετέδωσαν η δημόσια ελβετική τηλεόραση RTS και το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Το 60,4% των Ελβετών υποστήριξε την πρόταση της κυβέρνησης. Για να γίνει αποδεκτό αυτό το ομοσπονδιακό διάταγμα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 26 καντονιών που συγκροτούν την Ελβετία. Σχεδόν όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Μόνο η Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC, κόμμα που διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών στην κάτω βουλή) είχε επικαλεστεί το φάντασμα της μουσουλμανικής μετανάστευσης, διανέμοντας προκλητικά φυλλάδια.

Ο βουλευτής του UDC, Ζαν-Λικ Αντόρ, επίσης συμπρόεδρος της επιτροπής κατά της ευκολότερης πολιτογράφησης, παραδέχτηκε την ήττα του μιλώντας στο δίκτυο RTS. "Είμαστε μόνοι εναντίον όλων", δήλωσε. Η επιτροπή αυτή επικρίθηκε έντονα μετά την αφισοκόλληση που έκανε έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης με μια αφίσα να δείχνει μια γυναίκα ντυμένη με νικάμπ, και το σύνθημα που αναγραφόταν ήταν: "Ανεξέλεγκτες πολιτογραφήσεις; ΟΧΙ". "Ο σκοπός της εκστρατείας αυτής ήταν να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της χώρας και την ανάγκη για τη διαφύλαξη της ταυτότητας της", υπεραμύνθηκε ο Αντόρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλήγμα για την United Airlines ο θάνατος γιγάντιου λαγού

Πολίτης News, 18:50 (τελευταία ενημέρωση 18:50)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραλίγο ξύλο στον Μακρόν σε επίσκεψη στο Αμιάν (Βίντεο)

Πολίτης News, 18:30 (τελευταία ενημέρωση 18:30)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομός της Τουρκίας το ψευδοκράτος λέει ο Μπουλούτ

Πολίτης News, 18:25 (τελευταία ενημέρωση 18:25)

Επιστροφή
στην αρχή