Ναδάλ: «Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι!»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΡΙΟ 2016

Το... πρόβλημα για τους Ρώσους χάκερ είναι ότι ο Ράφα Ναδάλ έπαιρνε τις ουσίες εν γνώσει της WADA και δεν πρόκειται να κατηγορηθεί.

Συνεχίζεται και φουντώνει ο σάλος στον παγκόσμιο αθλητισμό, από τότε που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο η «Fancy Bears», που αυτοσυστήθηκε ως «διεθνής ομάδα χάκερ». Η συγκεκριμένγη ομάδα από τη Ρωσία δημοσίευσε αρχικά έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι απέκτησε διεισδύοντας στο σύστημα της διεθνούς ομοσπονδίας καταπολέμησηςς του ντόπινγκ (WADA).

Σύμφωνα με αυτά, οι πλέον διάσημες αθλήτριες των ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικές σε ελέγχους αντιντόπινγκ, όμως υπήρξε συγκάληψη προκειμένου να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ανάμεσά τους οι αδελφές Σερένα και Βένους Γουϊλιαμς, η σταρ της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς και η παίκτρια του WNBA, Ελένα Ντελε Ντον.

Τη Δευτέρα οι χάκερ ενέπλεξαν και τοόνομα του Ράφα Ναδάλ! Μάλιστα συνεχίζουν να αποκαλύπτουν φακέλους αθλητών που έχουν πάρει άδεια από τη WADA για να κάνουν θεραπεία με χρήση ουσιών. Και τα δυο έγγραφα που αφορούν τον Ισπανό σταρ του τένις, αναφέρονται σε ημερομηνίες που ο Ισπανός δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα, πάντως, όπως και όλοι οι αθλητές που βρίσκονται στη λίστα των Ρώσων, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ από την WADA, επειδή είχαν άδειες «TUE», (Therapeutic Use Exemptions), είχαν δηλαδή δικαίωμα να παίρνουν τις συγκεκριμένες ουσίες στα πλαίσια θεραπειών που ακολουθούσαν, λόγω τραυματισμών.

Ο Ναδάλ κατηγορείται από τους Ρώσους για χρήση της ουσίας betamethasone, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, καθώς και για χρήση της ουσίας corticotrophins στις 8 Αυγούστου του 2012. Το... πρόβλημα για τους χάκερ είναι ότι ο Ισπανός δεν θα κατηγορηθεί από κανέναν επίσημο οργανισμό του τένις και φυσικά τη WADA.

Ο Ναδάλ πληροφορήθηκε τη «διαρροή» και διέψευσε πως έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο γήπεδο: «Ολα είναι ψέματα και αυτό αποδεικνύεται. Ολα έχουν γίνει με σχετική άδεια από την WADA και το θέμα έχει φουντώσει για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Υπολήψεις σπιλώνονται και καριέρες κινδυνεύουν για να κάνουν κάποιοι την πολτική τους στον αθλητισμό. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι».


Επιστροφή
στην αρχή