Ναδάλ: «Δεν γεννήθηκα στο χώμα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΡΟΛΑΝΤ ΓΚΑΡΟΣ

Είναι ο πολυνίκης του Ρολάν Γκαρός, του χωμάτινου Grand Slam, με 10 τρόπαια, ενώ έχει ακόμη 11 στην Βαρκελώνη, 11 στο Μόντε Κάρλο και 8 στην Ρώμη

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στα χωμάτινα γήπεδα, όπου έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλο τενίστα.
 
Και είναι ο πολυνίκης του Ρολάν Γκαρός, του χωμάτινου δηλαδή Grand Slam, με 10 τρόπαια, ενώ έχει ακόμη 11 στην Βαρκελώνη, 11 στο Μόντε Κάρλο και 8 στην Ρώμη.
 
Ωστόσο, ο ίδιος απαντάει με χιούμορ όταν του τα επισημαίνουν όλα αυτά, προσθέτοντας πως επιδίωξή του είναι να αγωνίζεται καλά σε όλες τις επιφάνειες.

«Όχι, δεν έχω γεννηθεί στο χώμα», τόνισε χαμογελώντας σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρολάν Γκαρός.
 
Και συνέχισε: «Όλοι νομίζουν πως σε όλη μου την ζωή προπονούμαι στο χώμα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν ήμουν μικρό παιδί, έκανα προπονήσεις σε πολύ σκληρές επιφάνειες. Και στο χώμα φυσικά, αλλά και στις σκληρές επιφάνειες. Απλώς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, το παιχνίδι μου ταίριαξε περισσότερο με την χωμάτινη επιφάνεια κι εκεί είχα μια απίστευτη επιτυχία. Ειλικρινά, έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να γίνω όσο καλύτερος παίκτης μπορώ σε όλες τις επιφάνειες».

Επιστροφή
στην αρχή